Tiedote
24.2.2003

Hontai Judolle menestystä Tampereella, Helsingissä ja Lahdessa

Tampereella kultaa Jaakko Topparille ja Janne Mäelle
Puistolassa toimivan Hontai Judon Jaakko Toppari ja Janne Mäki osoittivat vakuuttavaa kuntoa Tampereella 1.2.2003 käydyssä Ice Power Cupissa. Molemmat voittivat C-nuorten sarjansa puhtaasti, Jaakko -34 kg:n sarjan neljällä ippon-voitolla, ja Janne -55 kg:n sarjan kolmella, joista yksi kuitenkin mitätöitiin vastustajan jouduttua seuraavassa ottelussa jättämään kisat kesken loukkaantumisen vuoksi. Nuorimpien poikien sarjassa taisteli Toni Malkki itselleen hopeamitalin, ja Aleksi Mikkola sai pronssia samassa sarjassa. Prossille ylsi myös Heikki Jussila, joka otteli samassa sarjassa Jannen kanssa.

Jaakko Toppari ja Heikki Jussila jyräsivät Alempien vöiden mestaruuskisoissa
Suutarilassa 16.2.2003 käytyihin Alempien vöiden mestaruuskisoihin saivat osallistua vain ns. alemmat vyöt eli kelta- ja oranssivöiset judokat. Hontai Judon kahdeksan nuoren ja kahden aikuisen joukkue taisteli itselleen viisi mitalisijaa Jaakko Topparin ja Heikki Jussilan näyttäessä kokeneimpina muille mallia. Jaakko voitti kaikki neljä otteluaan, kolme ensimmäistä ipponin arvoisin suorituksin, ja finaaliottelun yukon ja kokan arvoisilla heittosuorituksilla. Heikki Jussila voitti kaikki kolme otteluaan ipponiin päättyneillä sidonnoilla saatuaan sitä ennen heitoilla vastustajansa mattoon. Anne Verlin sai naisten sarjassa hopeamitalin kaulaansa, ja pronssimitalin saivat poikien sarjassa Henrikki Pöntinen sekä miesten sarjassa Jukka Reinikainen.

A-ja B-nuorten valtakunnallinen Samurai Cup 2 Lahdessa 22.2.2003
Hiihtolomat olivat jonkun verran verottaneet Hontai Judon joukkuetta, ja niinpä viikonloppuna Lahdessa käytyyn nuorten kolmiosaisen Samurai Cupin toiselle kierrokselle osallistui vain kolme judokaa Hontai Judosta.

Vielä C-nuoriin kuuluva vihreävöinen Janne Mäki taisteli hienosti B-poikien -50 kg:n sarjassa, ja selvitti itsensä semifinaaliin kahdella ippon-voitolla kokeneemmista sinivöisistä vastustajista. Semifinaaliottelun Janne hävisi mutta pääsi kuitenkin pronssiotteluun, jossa tarjosi tiukan vastuksen Nummelalaiselle Kasper Teromaalle, joka lopulta voitti Jannen tehtyä virheen heiton väistössä. Jannen sijoitukseksi jäi näin viides sija.

Samurai-Cupin ensimmäisellä kierroksellä A-poikien -73 kg:n sarjansa voittanut Uula Salminen otteli itsensä jälleen mitaleille. Ensimmäinen vastustaja lensi jo parinkymmenen sekunnin kuluttua Uulan salamannopeaan käsivarsikieppiin.

Myös toisessa ottelussa Uula sai muutaman kaadon onnistumaan ennen kuin hän sitten sai vastustajansa pitävään hallintaotteeseen, jolla sai ipponin ennen täyttä aikaa.

Finaaliottelu viime vuoden mestaria Matias Kokkolaa vastaan oli tiukkaa taistelua täyden otteluajan. Matias onnistui pari kertaa yllättämään Uulan vastaheitoilla kesken tämän omia hyökkäyksiään, joten Uulan oli näin tyydyttävä hopeamitaliin.