Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
TIEDOTE 7.4.2013

Judon Suomenmestaruuskilpailuista 6.-7.4.2013 Hontai Judolle kultaa, hopeaa ja pronssia!!

Helsingin Kisahallissa käytiin lauantaina 6.4.2013 miesten ja naisten SM-kilpailut. Hontai Judosta osallistuivat lauantaina Katri Maijala (1.d) N-70 kg sarjassa sekä Klaus Verlin (1.d) ja Tero Malkki (2.d) M-73 kg:n sarjassa. Katri otteli pirteästi ja voitti kolme ensimmäistä vastustajansa vakuuttavasti; yhden waza-arilla ja kaksi seuraavaa ipponin arvoisilla suorituksilla. Viimeisessä ottelussa tuli vastaan viimevuotinen mestari Paula Toroi, joka oli voittanut kaikki kolme otteluansa näytösluonteisesti ipponin arvoisilla tekniikoilla. Ottelussa Paulaa vastaan Katri joutui useasti mattotilanteisiin, joissa Paula pystyi kokemuksellaan luomaan useita hyökkäystilanteita. Katri onnistui kuitenkin taistelemaan näistä irti kunnes Paula ajassa 3:04 sai tehtyä tehokkaan käsilukon.
Miesten alle 73 kg:n sarjassa voitti Tero ensimmäisen ottelunsa yllättävällä kuristuksella alta päin, jossa näennäisesti sidonnan ottanut vastustaja hetkeksi menetti tajuntansa. Seuraavan ottelun päätyttyä tappion pääsi Tero vielä yrittämään jatkoon keräilyotteluiden kautta, mutta täälläkin tie päättyi tappioon. Saman sarjan alemmassa lohkossa selvitti Klaus Verlin itsensä kolmella ipponvoitolla semifinaaleihin. Tässä tuli tappio sarjan lopulta voittaneelle Eetu Laamaselle, mutta pronssiottelun Klaus voitti jälleen vakuuttavasti ipponin arvoisella heitolla!
Sunnuntaina olivat vuorossa Sovelletun judon SM-kilpailut sekä Joukkue-SM-kilpailu. Sovelletun judon kisaan osallistuivat Hontai Judosta Linda Naumann (2.k), joka otteli tällä kertaa sarjassa SN+78 kg, ja Olli Virta (3.k) sarjassa SM-66 kg. Kultaa kahtena edellisenä vuotena SN-78 kg sarjassa voittanut Linda raivasi ensin tiensä ulos alkulohkosta kolmella ipponvoitolla ja heitti sitten semifinaalivastustajansa parissa sekunnissa. Finaaliottelu Pirjo Komppaa vastaan venyi pitkäksi ja jännittäväksi Lindan joutuessa yrittää kiriä Pirjon alussa saamaa yukon suoritusta kiinni. Tämä onnistui vasta ottelun loppuhetkillä Lindan saatua Pirjon tiukkaan sidontaan ja näin hän voitti kolmannen kerran Suomen mestaruuden. Ollille kertyi kokemusta mutta tällä kerta ei tullut voittoja. Katri osallistuu Joukkue-SM-kisaan Etelä-Suomen alueen K-18 naisten joukkueessa, joka sijoittui kolmanneksi.