Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
TIEDOTE 3.10.2010

Hontai Judolle mitaleja Junnu-Cupissa 3.10.2010 Järvenpäässä

Viime sunnuntaina 3.10.2010 oli Järvenpään liikuntakeskus Piiroisessa taas vilskettä, kun paikallinen seura Järvenpään Akagi järjesti judossa kilpailu-uraa vasta aloitteleville tarkoitetun Junnu-Cup -kilpailun. Kisa oli jaettu kahteen osaan, valko-keltavöisille aloittelijoille, ja oranssi-vihreävöisille, vain vähän kilpailukokemusta omaaville nuorille. Ikäskaala kattoi luokat U11, U13 ja U15 eli vanhaan tapaan ilmaistuna E-, D- ja C-junnut. Kisan koko osanottajamäärä oli 183 nuorta, joista Hontai Judoa edusti 12.
Hontai oli edustettuna myös tuomaripuolella; Pyry Luhtanen teki täyden työpäivän tuomarina kisoissa selviten urakastaan hienosti.

Hontai Judosta oli tällä kertaa mukana useampi ensikertalainen. Kaikki ottelivat reippaasti ja yritteliäästi vaikka voittoja ei vielä kaikille tullut. Judokilpailuissa pärjäämisessä auttaa kilpailemisen harjoittelu, ja juuri tätä varten näitä Etelä-Suomen Junnu-Cupeja järjestetään!

Hontai Judon lukuisat E-junnut ratkaisivat ottelunsa tyylikkäästi ipponin arvoisin tekniikoin. Susanna Sundberg voitti sarjansa kahdella voitolla. Ilja Roudak sijoittui sarjassaan toiseksi niinikään kahdella voitolla, ja myös kolmansiksi sijoittuneet Tatu Talja, Lauri Keituri ja Aleksi Nerman voittivat mitalinsa kahdella ippon-voitolla.

D-pojat Leo Nikkonen ja Roope Karppinen palkittiin urakkansa päätteeksi pronssimitalilla. Arvokasta kokemusta saivat myös Aron Häyrinen, Leevi Liistokki ja Jani Wasström.

C-pojissa kilpaillut ensikertalainen Oskari Uotila otti hopeaa sarjassaan kahdella ipponvoitolla ja yhdellä jatkoajan jälkeen saadulla äänestysvoitolla, tasapistein sarjan voittajan kanssa. Roope Martikainen sijoittui samassa sarjassa 4. yhdellä ippon-voitolla.
Junnu-Cup III/2010 tulokset ja ottelukaaviot.

Susanna Sundberg voitti molemmat ottelut ipponin arvoisin tekniikoin, tuloksena 1. sija!

Aleksi Nerman ja Lauri Keituri etenivät molemmat pronssille keräilyjen kautta. Kuvat: J. Hannula