Staffan Lindgren
Tiedote
6.2.2005

Hontai Judolle jättipotti Junnu-Cupissa Vantaalla

Ennätykselliset yli 250 kilpailu-uransa vasta aloittelevaa valko- ja keltavöistä nuorta mitteli sunnuntaina Rajatorpan väestönsuojan uumenissa taitojaan kolmessa nuorimmassa ikäluokassa. Hontai Judon joukkueessa otelleet 23 nuorta olivat latautuneet hyvin ja niinpä heistä lähes jokainen otti vähintään yhden otteluvoiton. Mitaleiden kokonaismääräkin oli melkoinen, kun peräti 17 sai päivän päätteksi mitalin kaulaansa.

Ensimmäisen kultamitalin voitti vasta viime syksynä judon aloittanut valkovöinen Eveliina Sainio, joka voitti molemmat keltavöiset vastustajansa ennen täyttä aikaa E- tyttöjen eli alle 11-vuotiaiden ikäluokassa. Kurssikaveri Katarina Wahtera sai pronssia samassa ikäluokassa.

E-pojista taisteli Niilo Sipilä itsensä hopeasijalle kahdella ipponvoitolla eli kymmenen pisteen suorituksella. Pikkuveli Alpo Sipilä sekä Niklas Örn, Pyry Luhtanen ja Tuomas Toivonen saivat uurastuksensa jälkeen pronssimitalit kaulaansa.

Alle 13-vuotiaissa eli D-nuorissa voitti Lari Luhtanen sarjansa vakuuttavasti kolmella otteluvoitolla, joista kaksi upeilla ipponin arvoisilla heitoilla. Myös Niko Jokinen selvitti itsensä finaaliin omassa sarjassaan kahdella hienolla heitolla, mutta koki tappion loppuottelussa ja sai näin tyytyä hopeaan. Miitri Laeslehto voitti raskaimman sarjan vakuuttavsti kahdella ipponilla ja yhdellä waza-arin eli 7 pisteen arvoisella suorituksella. Sonja Blom sijoittui sarjassaan pronssille.

Vanhin mukana ollut ikäluoka oli C-nuoret eli alle 15-vuotiaat. Vaikka Hontain tytöt Miira Leinonen ja Sofia Leppä kumpikin olivat oman sarjansa selvästi kevyimmät osallistujat, voittivat molemmat sarjansa vaivattomasti selviytyen kumpikin kolmesta vastustajastaan nopeilla ipponin arvoisilla suorituksilla.

C-pojat olivat myös tehokkaita. Patrik Blom voitti nopeilla heitoillan ja sidonnoillaan kaikki neljä vastustajansa ennen täyttä aikaa. Oliver Ojala kaatoi omat kolme vastustajansa tatamin pintaan ipponin arvoisin heitoin saaden niinikään kultamitalin kaulaansa. Matti Rusanen voitti kaksi ottelua tehokkailla heitoilla ja sijoittui sarjassaan toiseksi, ja Markus Ankelo täydensi C-poikien menestystä sijoittumalla sarjassaan kolmanneksi kahdella otteluvoitolla.

Nuorimmassa poikien ikäluokassa sijoittuivat veljekset Aapo ja Niilo Sipilä sarjoissaan pronssille ja hopealle kahden otteluvoiton myötä.

Rajatorpan väestösuojassa oli ahdasta kun yli 250 nuorta huoltajineen yritti päästä tatamin lähelle edes omien sarjojensa ajaksi.