Staffan Lindgren
Tiedote
18.4.2004

Tero Malkille kultaa Aalborgissa ja hopeaa Hämeenlinnassa

Toissa viikonloppuna käytiin Tanskan Alborgissa perinteinen Limfjords-Cup jo 15. kerran. Tämä alle 20 v. ja alle 17 v. ikäluokissa käytävä kilpailu kokoaa joka vuosi liki 400 kilpailijaa Skandinaaviasta ja pohjois-Euroopasta. Suomen Judoliiton joukkue oli tänä vuonna paras kummassakin ikäluokassa. Hontai Judon Tero Malkki voitti alle 20 v. poikien -66 kilon sarjan vakuuttavasti neljällä nopealla ipponvoitolla viipyen ottelutatamilla yhteensä hiukan yli 2 minuuttia. Samassa sarjassa täydensivät Koillis-Helsingin menestystä Tapanilan Erän Kari Kerve sijoittumalla kolmanneksi ja Jarno Rauhalla sijoittumalla viidenneksi. Hontai Judon Janne Mäki voitti nuorempien poikien -60 kilon sarjassa kaksi ottelua, mikä ei kuitenkaan riittänyt mitalisijoille tällä kertaa.

Hämenlinna 35 v. Shiai
Viime viikonloppuna käydyssä Hämeenlinnan Judoseuran 35-vuotis juhlakilpailussa Tero otteli miesten -66 kilon sarjassa sijoittuen siinä hopealle kolmella ipponvoitolla. Janne Mäki sijoittui täällä alle 17-v. -66 kilon sarjassa kolmanneksi hävittyään sarjan voittajalle täysiaikaisen ottelun yukolla eli viiden pisteen suorituksella. Muut kaksi otteluaan Janne voitti nopeasti ipponeilla, ensimmäisen 5 sekunnissa ja pronssiottelun n. 15 sekunnissa. Heikki Jussila voitti tässä sarjassa yhden ottelun sijoittuen viidenneksi.

Pietro Casagrande urakoi Hämeenlinnassa kahdessa ikäluokassa, jotka vielä käytiin lomittain, joten lepoajoille ei jäänyt paljoaa sijaa. Pietro selvitti itsensä finaaliin sekä B-poikien -45 kilon sarjassa että C-poikien -46 kilon sarjassa, mutta paras puhti taisi jo olla poissa näissä hänen tämän päivän 7. ja 8. ottelussaan, joten tulokseksi jäi hopeamitali kummassakin sarjassa.

Janne Mäellä ei kestänyt kuin 5 sekuntia tarttua vastustajaansa ja heittää hänet voimalla tatamin pintaan hallitulla uhrautumisheitolla.