Hontai Judon nuoret ahkeroivat monella rintamalla

Kalliokiipeilyä, vaellusta, puunhakkuuta ja valmennuksen perusteet -kurssi

Hontai Judon nuorten ydinporukka ahkeroi syyskuun lopulla yhden viikonlopun aikana oikein urakalla. Perjantai iltana opetteli koko porukka uusia taitoja laskeutumalla alas korkean kohtisuoran jyrkänteen jonka jälkeen seurasi vaellus halki pimeän ja sateisen korven etäiselle leiripaikalle, jossa joukkueteltan pystytys, ateriointi ja yöpyminen jokaisen vastatessa vuorollaan kipinämikkona teltan lämpimänä pysymisestä. Aamuisen leirin purkamisen jälkeen suunnistimme jälleen ihmisten ilmoille, nyt puunhakkuuhommiin joilla tienattiin rahaa tulevaa ulkomaanmatkaa varten. Sunnuntaina osallistui vielä toistakymmentä nuorta ja pari aikuista judon valmennuksen perusteet -kurssille Nummelassa samalla kun kokeneimmat hikoilivat alueen Tehotiimin harjoituksissa.

Syyskauden ensimmäinen valiokilpailu Hiiden Shiai Nummelassa 3.10

Kauden ensimmäinen kovan luokan judokilpailu käytiin Nummelassa, jossa oli mukana osallistujia myös Virosta ja Latviasta. Hontai Judon Stella Lindgren selvitti itsensä neljällä otteluvoitolla finaaliin, mutta siinä viime hetken herpaantuminen ja kompurointi muuten tasaisessa ottelussa koitui kohtalokkaaksi ja Stellan oli tyytyminen hopeaan.

Junnu-Cup Nummelassa 4.10

Seuraavana päivänä käytiin Nummelassa 8 - 14 vuotiaiden valko- ja keltavöisten harjoituskilpailut. Hontai Judo osallistui kolmentoista nuoren voimalla, tuloksena hienosti 12 mitalisijaa. Nina Sainio voitti kultaa C-tyttöjen -34 kg:n sarjassa, jossa seurakaveri Sara Koskinen sijoittui toiseksi. Toiseksi selvisi myös Mikko Sariola sarjassaan. Pronssimitalin saivat kaulaansa Heidi Sainio, Katja Jokikokko, Evy Karlberg, Osmo Virta, Pietro Casagrande, Pasi Sinivirta, Janne Mäki, Pauliina Mattila ja Tomi Nyholm. Seuran tsemppariksi valittiin Otso Markkanen.

Tammer Shiai 10.10 Tampereella

Lauantaina suuntasi jälleen täysi tusina Hontai'n nuoria Tampereen perinteiseen Tammer Shiaihin. Kovatasoisessa, yli 200 nuorta keränneessä kisassa oli jälleen Hontai'n nuorten menestys hyvä. Julia Casagrande voitti C-tyttöjen -37 kilon sarjan ja Uula Salminen C-poikien -60 kilon sarjan, kumpikin kolmella ippon (10 pistettä) ja yhdellä waza-ari (7 pistettä) -voitolla. Salla Härkönen sijoittui Julian sarjassa kolmanneksi ja Nina Sainio neljänneksi. Pronssia voittivat myös sarjoissaan Tero Malkki, Niina Ojala ja Heidi Sivinen..

Hontai Judon nuoret tähtäävät A- ja B-nuorten SM-kisoihin

Loka-marraskuun vaihteessa pidettävät Hontai Judon järjestämät A- ja B-nuorten judon SM-kisat tulevat keräämään kisapaikalle Tikkurilaan kaikki Suomen nuoret huippujudokat eli yhteensä n. kaksisataa nuorta ikäluokissa 18-19 ja 15-17 vuotta. Hontai Judon nuoret osallistuvat paitsi kisajärjestelyihin myös innolla itse kilpailuihin. Ensikertalaisina ovat kisoissa mukana viimeistä vuottaan C-nuorissa kilpailevat Julia Casagrande, Niina Ojala ja Uula Salminen