Hontai Judo ry TIEDOTE 6.9.1998

Hontai Judon syyskaudelle komea aloitus

Hiljaisemman kesäkauden jälkeen pyörähti puistolalaisen Hontai Judon toiminta jälleen täyteen vauhtiin elokuun loppupuolella. Seuran nuoret pitivät näyttävän esityksen judon tutustumistilaisuuteen saapuneille kiinnostuneille, ja uudet kurssilaiset ovat jo päässeet aloittaman judon alkeiden oppimisen. Eri ryhmissä on jälleen osallistujia muksuiästä aina varttuneisiin aikuisiin, jotka haluavat kohottaa kuntoaan ja samalla oppia kehon hallintaa ja judotekniikoita.

Raision Ryhti-Shiaissa jälleen menestystä

Edellisten vuosien voitokas perinne jatkui jälleen Hontai Judon osalta syyskauden ensimmäisessä judokilpailussa Raisiossa. Tämä syyskuun ensimmäisenä lauantaina pidetty perinteinen kisa oli kerännyt n. 130 judokaa, mukana vahvat joukkueet sekä Tukholmasta että Tartosta. Hontai Judo osallistui kahdentoista nuoren joukkueella, jonka tavoitteena oli pelkästään ottelurutiinin hankkiminen ajatellen syksyn myöhempiä arvokisoja. Kesän aiheuttamat harjoittelutauot huomioon ottaen oli tulos jälleen vallan erinomainen, peräti 9 mitalisijaa.

Nuorimpien eli D-poikien –28 kilon sarjassa taisteli Pietro Casagrande itselleen hopeaa voitettuaan kaksi ottelua ipponin arvoisin suorituksin yhden ottelun päättyessä niukkaan tappioon.

C-poikien (12-14 v.) –42 kilon sarjassa voitti Tero Malkki kultaa ja sarjaa ylempänä –46 kiloisissa selvisi Daniel Karlberg hienosti hopealle kahden ippon-voiton jälkeen. B-poikien (15-17 v.) alle 55 kilon sarjassa selvitti Paolo Casagrande itsensä finaaliin mutta sai tällä kertaa tyytyä hopeamitaliin ottelun ratkettua tulkinnanvaraisessa vastaheittotilanteessa vastustajan eduksi.

Tyttöjen puolella voitti Julia Casagrande sarjansa C-tytöt –40 kiloa vakuuttavasti Salla Härkösen saadessa kaulaansa pronssimitalin. Sanna-Mari Metsi sijoittui CT-44-sarjassa toiseksi. A-tytöissä kilpaileva Stella Lindgren otteli tällä kertaa sekä naisten –57 kilon sarjassa että avoimessa –57 kilon sarjassa. Molemmista sarjoista oli tuloksena hopeamitali.

Hontai Judolla urakkanaan nuorten SM-kisojen järjestäminen

Loka-marraskuun vaihteessa pidettävien A- ja B-nuorten judon SM-kisojen järjestelyvastuu on uskottu Hontai Judolle, joka on parin viime vuoden aikana vakuuttavasti osoittanut selviävänsä vaativistakin järjestelytehtävistä. Kaksipäiväiset kisat tulevat keräämään kisapaikalle eli Tikkurilan Urheilutalolle kaikki Suomen nuoret huippujudokat eli yhteensä n. kaksisataa nuorta ikäluokissa 18-19 ja 15-17 vuotta. Kisat toimivat myös osana Suomen Judoliiton 40-vuotisen taipaleen juhlintaa.