Menestystä maaliskuussa -98

Hontai Judolle menestystä kaikilla rintamilla maaliskuussa 1998

Kevätkauden varsinainen kilpailukausi käynnistyi Turussa pidetyllä C- ja B-nuorten Aurajoki-Shiai’lla 15.3. Tähän 90:n osanottajan 12-17-vuotiaille tarkoitettuun kisaan osallistui 7 Hontai’laista tavoitteena saada hiukan ottelutuntumaa ennen varsinaisia C- ja B-nuorten arvokisoja. Päivän kamppailujen päätteksi saivat Salla Härkönen ja Sixten Lindgren kaulaansa hopeisen mitalin ja Tero Malkki, Mika Sivinen ja Sanna-Mari Metsi pronssisen mitalin.
Samurai-Cup 15-17-vuotiaille
Lauantaina 21.3 oli vuorossa B-nuorten (15-17-vuotiaiden) perinteisen kolmiosaisen Samurai-Cupin ensimmäinen osakilpailu Raumalla. Tähän nuorten katsastuskilpailuna toimivaan sarjaan osallistui 6 nuorta Hontai’n judokaa. Tyttöjen kevyimmässä painoluokassa -44 kg saivat Hontai’n Julia Casagrande ja Niina Ojala keskenään selvittää järjetyksen, jonka Julia ratkaisi edukseen tuloksia tuottavilla hyökkäyksillään. Kultamitali siis Julialle Niinan saadessa tyytyä hopeaan.
Poikien -50 kg’n sarjassa raivasi isoveli Paolo Casagrande tiensä finaaliin kolmella voitolla, mutta äärimmäsen jännittävässä ja tasaisessa finaliottelussa ratkesi voitto viimeisillä sekunneilla Paolon kaatuessa vastustajansa upean sisäreisiheiton lennättämänä jääden näin hopealle. Poikien -55 kg:n sarjassa selvitti Stefan Lindgren itsensä pronssipallille kahden voiton jälkeen. Samurai-Cupin seuraava kierros käydään neljän viikon kuluttua Tampereella.
Suomi-Cup 12-14-vuotiaille
Sunnuntaina käytiin vastaava C-nuorten Suomi-Cupin ensimmäinen kierros Keravalla. Hontai Judosta oli mukana kisojen suurin joukkue, 11 ottelijaa, ja Hontai oli paras myös tulosluettelossa peräti 10:llä mitalisijalla! Poikien -34 kg:n sarjaan osallistuivat kaksi Hontai’n tyttöä, ja tulokset kertovat selvää kieltään tyttöjen ja Hontai’n judokoiden tehosta. Sarjan voitti Hontai’n Julia Casagrande, toiseksi sijoittui Hontai’n Toni Niinisuo ja kolmanneksi Hontai’n Salla Härkönen. Seuraavassa painoluokassa, P-38 kg, voitti Hontai’n Tero Malkki kaikki vastustajansa saaden kultamitalin kaulaansa. P-42 sarjassa esitti Daniel Karlberg loppua kohden upeita heittoja saaden lopulta pronssimitalin. P-50 kg:n sarjassa voitti Mika Sivinen kaksi ottelua mutta jäi niukasti ilman mitalia otteluvoittojen mentyä pahasti ristiin. Poikien raskaimman sarjan voitti Uula Salminen vakuuttavasti ipponin (10 p.) tai wazaarin (7p.) arvoisin suorituksin. Tyttöjen -32 kg:n sarjan ratkaisi Julia Casagrande edukseen yukon (5.) arvoisella suorituksella Salla Härkösen jäädessä toiselle sijalle. Tyttöjen -44 sarjassa voitti Niina Ojala kaksi ottelua alle viidessä sekunnissa ipponin arvoisin heitoin, mutta jäi lopulta kolmanneksi painon ratkaistua tasapisteisiin päätyneiden kolmen tytön keskinäisen sijoituksen. Katri Maijala sijoittui tässä sarjassa toiseksi niinikään kahdella ipponin arvoisella voitolla. Tyttöjen -48 sarjassa sai hopeamitalin kaulansa Sanna-Mari Metsi ja pronssimitalin Heidi Sivinen.
Aikuisten ranking-kilpailu Kotkassa
Sunnuntaina käytiin myös aikuisten ns. valiokilpailu Kotkassa. Ylioppilaskirjoituksiin keskittynyt Stella Lindgren otteli ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen osallistuen nyt normaalia painoluokkaansa yhtä painavampaan luokkaan. Sarjavoitto heltisi kolmella ipponin arvoisella suorituksella mattotilanteissa (kuristus, käsilukko ja sidonta) joihin päädyttiin hiukan vajaaksi jääneiden heittojen jälkeen. Kotkassa tarjoitui myös B-nuorille tilaisuus otella. Paolo Casagrande voitti -50 kg:n sarjassa vakuuttavasti kultaa, ja pronssisen mitalin saivat sarjaa ylempänä kaulaansa Sixten Lindgren ja Riku Tamminen, vaikka edellisen päivän kamppailut vielä näkyivät pienenä väsymyksenä.