HONTAI JUDON KILPAILUKAUSI KÄYNNISTYI MENESTYKSEKKÄÄSTI

Ryhti-Shiai Raisiossa

Syyskauden avauskilpailu käytiin Raisiossa. Siellä selvitti A-pojissa kilpaileva Stefan Lindgren itsensä kakkoseksi miesten -66 kilon sarjassa yhdellä ipponvoitolla. Myös Nina Sainio sai hopeamitalin kaulaansa voitettuaan kaksi ottelua C-tyttöjen -48 kg'n sarjassa. Pronssimitalin saivat kaulaansa Janne Lehtonen sekä B-poikien -50 kg'n sarjassa että -55 kg'n sarjassa ja Pietro Casagrande C-poikien -34 kg'n sarjassa.

Hiiden-Shiai Nummelassa

Syyskauden ensimmäinen valioluokan kilpailu käytiin syyskuun viimeisenä päivänä Nummelassa, jossa lähes 150 maamme parhaimmistoon kuuluva judokaa ratkaisivat paremmuuksiaan naisten, miesten ja B-poikien sarjoissa. Kilpailujen kovuutta lisäsi Eestistä saapunut kokenut joukkue. Hontai Judon kuuden kilpailijan ryhmä saavutti kolme hopeasijaa. Sydneystä flunssaisena palanut Stella Lindgren ei ollut parhaassa terässä ja joutui kahden selvän voiton jälkeen N-57 kg'n sarjan finaalissa alakynteen häviten sen yukon eli viiden pisteen arvoisella suorituksella moninkertaiselle naisten Suomen mestarille. Vasta 16-vuotias, B-tyttöjen ikäluokkaan kuuluva, Julia Casagrande taisteli hyvin naisten -52 kg'n sarjassa mutta ei päässyt poolistaan jatkoon vaikka voitti yhden vastustajansa ipponilla, tuloksena 5. sija. B-poikien -55 kg'n sarjassa taisteli Tero Malkki itsensä myös finaaliin kolmella otteluvoitolla, mutta joutui siinä tappiolle, tuloksena 2. sija. B-poikien -73 kg'n sarjassa sijoittui Uula Salminen niin ikään kolmella otteluvoitolla toiseksi. Miesten -66 kg'n sarjassa joutuivat vielä A-poikien ikäluokassa kilpailevat Stefan ja Sixten Lindgren koville otteluissaan SM-mitalisteja vastaan, eivätkä tällä kertaa yltäneet voittoihin saakka. Nummelassa seuraavana päivänä käytyyn perinteiseen E- ja D-nuorten harjoituskisaan osallistui tällä kertaa vain muutama Hontai'lainen. Parhaiten pärjäsi Miika Laitinen, joka sijoittui kolmanneksi E-poikien -28,8 kg'n sarjassa.

Junior Swedish Open Tukholmassa

Seuraavana viikonloppuna Tukholmassa käydyt nuorten judon avoimet Ruotsin mestaruuskisat olivat keränneet mukaan myös runsaasti suomalaisia nuoria judokoita. Hontai Judo osallistui kuuden kokeneen nuoren ryhmällä yllättävän kovatasoiseksi osoittautuneeseen kilpailuun, jossa mm. saksalaiset ja tanskalaiset huippukilpailijat korjasivat valtaosan kirkkaimmista mitaleista. Hontai'laisten mitalisaalis jäi tällä kertaa kahteen hopeamitaliin. Uula Salminen urakoi poikien -73 kg'n sarjassa itselleen neljä otteluvoittoa ja hävisi ainoastaan väkivahvalle tanskalaiselle sarjan voittajalle. Julia Casagrande sai tyttöjen -48 kg'n sarjassa tyytyä hopeamitaliin jouduttuaan yhden nopean ipponin arvoisen suorituksen jälkeen antautumaan seuraavassa ottelussaan vastustajan tekemään tiukkaan käsilukkoon. Salla Härkönen sijoittui yhdellä otteluvoitolla neljänneksi tyttöjen -52 kg'n sarjassa. Stefan ja Sixten Lindgren voittivat kumpikin yhden ottelun mutta eivät päässeet tällä kertaa isoissa sarjoissa mukaan mitalitaistoon, vaan sijoittuivat viidensiksi. Tero Malkki voitti myös yhden ottelun, mutta ei tällä kertaa selvinnyt pistesijoille.

Eden-Shiai Tampereella

Samana viikonloppuna käytiin myös Tampereella suuret lasten ja nuorten kansalliset judokilpailut. Tampereelle matkasi 9 pääosin vasta kilpailukokemusta hakevaa 10-16 vuotiasta Hontai Judon nuorta. Hopeamitalin sai kaulaansa Nina Sainioa, ja pronssiset mitalit Pietro Casagrande, Janne Mäki ja Katri Maijala, kukin kahdella otteluvoitolla. Viidensiksi sijoittuivat Janne Lehtonen, Joni Kaske ja Joonas Kolunsarka, kukin yhdellä otteluvoitolla.

Mikkeli-Shiai

Viime viikonloppuna käydyssä nuorten Mikkeli-Shiai'ssa voitti Suvi Hokkanen tyttöjen -55 kg'n sarjan kahdella nopealla ipponvoitolla.