Staffan Lindgren

Tiedote
7.10.2002

Hontai Judon nuorimmat vauhdissa

Viikonloppuna Tampereella käytyihin isoihin judokisoihin osallistui Hontai Judosta kolme innokasta junioria. Pitkän kisapäivän päätteeksi sai Toni Malkki hopeaa pienimpien poikien sarjassa (E-pojat alle 27 kiloa), Miika Laitinen pronssia D-poikien alle 34 kiloisissa, ja Jaakko Toppari hopeaa C-poikien alle 34-kiloisissa.

Toni oli edellisenä viikonloppuna Nummelassa käydyissä nuorten Junnu-Cup-harjoituskilpailuissa voittanut vastaavan sarjansa puhtaasti kolmella otteluvoitolla. Tässä kisassa selvisivät mitalipallille myös hopeaa saanut Eetu Sällinen sekä pronssimitalin kaulaansa saaneet Maria Waxlax ja Lauri Sihvonen. Myös Klaus Verlin otteli täällä hyvin voittaen yhden ottelun, mutta jäi tällä kertaa ilman mitalia sijoittuen viidenneksi.

Nummelassa Junnu-Cupia edeltävänä päivänä käydyssä valioluokan kilpailussa sijoittui Janne Mäki pronssille sarjassa B-pojat alle 50 kiloa. Vihreävöinen Janne voitti hienosti kaksi sinivöistä vastustajaa. Näin Janne jatkoi alkusyksyn mitaliputkeaan, joka alkoi Kotkassa pronssilla, ja jatkui Raisiossa hopealla kolmella ipponin arvoisella voitolla. Kotkan kisaan osallistui myös Toni Malkki sijoittuen toiseksi. Tonin isoveli Tero voitti Kotkassa miesten -60 kilon sarjan.

Raision kisasta toi Jannen lisäksi mitalin myös Suvi Hokkanen, joka kokeeksi osallistui normaalia painoluokkaansa painavampaan sarjaan. Suvi voitti sarjan vakuuttavasti kolmella ippon-voitolla.

Toni Malkki näyttää miten vastustaja saadaan pysymään tiukasti sidonnassa ottelun voittoon tarvittavan ajan.

Vielä C-pojissa kilpaileva Janne Mäki on alkusyksyn aikana jo kolmasti sijoittunut mitaleille B-poikien kisoissa.