Hontai Judolle menestystä myös naapurimaissa

Paras ulkomaalainen seura Ruotsissa

Pohjoismaiden suurin judokilpailu, perinteinen Sörmlandsträffen Oxelösundissa, joka 4.4.98 järjestettiin 22. kerran, oli jälleen kerännyt pitkälti yli 400 osanottajaa. Puistolassa toimiva Hontai Judo osallistui 15 kilpailijan voimin ja sijoittui seurojen välisessä mittelössä jaetulle kolmannelle sijalle ollen paras ulkomaalainen seura. Tämä huomioitiin komealla palkintopytyllä.

Poikien kevyimmässä sarjassa –30 kiloa pääsi Pietro Casagrande pronssiotteluun, jossa tällä kertaa tuli tappio kaksi vuotta vanhemmalle ruotsalaiselle judokalle. Todellinen taistelija oli Tero Malkki, joka – 40 kilon sarjassa voitti kaksi ensimmäistä otteluaan ippon-voitoilla, mutta loukkasi samalla kätensä toisessa ottelussa. Tästä huolimatta Tero taisteli itsensä pronssipallille saakka.

Paolo Casagrande voitti alle 50 kiloisten sarjan neljällä otteluvoitolla esittäen tarkkaa ja aktiivista judoa. Stefan Lindgren joutui yhtä painoluokkaa ylempänä etenemään karsintojen kautta hävittyään yhden ottelun tuomariäänestyksellä, tuloksena kuitenkin kolmas sija. Sixten Lindgrenillä oli 500 grammaa ylipainoa ja hän joutui vaihtamaan painoluokkaa –60 kiloisiin. Tässä sarjassa hän voitti ensimmäisen ottelunsa viidessä sekunnissa hienolla heitolla. Seuraavassa ottelussa hän hävisi sarjan voittajalle mutta eteni sitten karsintojen kautta pronssiotteluun jossa kuitenkin tuli tappio ja näin sijoitukseksi viides tila.

Tyttöjen alle 40 kilon sarjassa olivat Hontain tytöt ylivoimaisia. Julia Casagrande ja Salla Härkönen voittivat kumpikin oman poolinsa ja kohtasivat lopulta finaalissa. Erittäin tasainen ottelu päätyi pienellä kokan arvoisella kaadolla Julian voittoon.

Tyttöjen seuraavassa painoluokassa taistelivat vasta oranssivöiset Niina Ojala ja Katri Maijala itsensä pronssipallille saakka ottelemalla ennakkoluulottomasti kokeneempia vastaan. Katri voitti mm sinivöisen ja vihreävöisen vastustajan selvästi.

Tyttöjen 48 kilon sarjassa voitti Sanna-Mari Metsi oman poolinsa kolmella ippon-voitolla mutta hävisi sitten semifinaaliottelun saaden näin tyytyä pronssimitaliin.

Viron avoimissa alle 20-vuotiaiden mestaruuskilpailuissa

Stella Lindgrenille hopeaa

11.4 käytiin Vinnissä alle 20-vuotiaiden Viron avoimet mestaruuskilpailut. Tähän kovatasoiseen kilpailuun osallistui tyttöjen –52 kilon sarjaan Hontai Judosta Stella Lindgren, joka on vallitseva Suomenmestari samassa sarjassa. Stella raivasi tiensä finaaliin kahdella varmalla voitolla ja sai siellä vastaansa moninkertaisen Viron mestarin. Tiukassa kamppailussa sai Stella kerran käsilukkotilanteen onnistumaan niin hyvin että vastustaja vain vaivoin ja hammasta purren pystyi irrottautumaan. Ottelu ratkesi lopulta viron tytön eduksi parilla hienolla heitolla. Tulevana viikonloppuna Stellalla on edessään naisten Suomenmestaruus-kilpailut Tikkurilassa.

Limfjords-Cup Tanskan Aalborgissa

Samaan aikaan käytiin Aalborgissa suuri nuorten turnaus, joka oli kerännyt n. 250 osanottajaa lähes kymmenestä maasta. Hontai Judon Paolo Casagrande otteli poikien alle 50 kilon sarjassa ja selvitti itsensä neljällä voitolla finaaliin jossa vastassa oli vallitseva Suomen mestari. Tässä Paolon kohtaloksi koitui jälleen vastustajan tehokas sisäreisiheitto, joten sijoitukseksi jäi toinen sija. Osoituksena suomalaisten tasosta mainittakoon että tässä kisojen suurimmassa painoluokassa menivät kuusi kärkisijaa suomalaisille! Stefan Lindgren, joka otteli yhtä painoluokkaa ylempänä, taisteli myös hyvin ja selvitti itsensä kahdella voitolla pronssiotteluun. Stefan johti ottelua viime sekunneille asti jolloin vastustaja onnistui kääntämään hänen hyökkäyksensä edukseen ja näin jäi Stefan viidenneksi.

Samurai-Cupin ja Suomi-Cupin toiset kierrokset Tampereella

Viikonloppuna käytiin Suomen Judoliiton nuorten sarjakilpailujen toiset kierrokset Tampereella. Kisat olivat keränneet yli 200 osanottajaa ja venyivät liian pienistä tiloista johtuen kohtuuttoman pitkiksi; viimeisimmät sarjat aloitettiin vasta seitsemän jälkeen illalla! 12 – 14-vuotiaiden Suomi-Cupissa voitti Hontai Judon Uula Salminen poikien –55 kilon sarjan vakuuttavasti viidellä otteluvoitolla vaikka hän vielä arasteli olkapäätään aluemestaruuskisoissa sattuneen kolahduksen jälkeen. Pronssille selvittivät itsensä Julia Casagrande (T-36), Katri Maijala ja Niina Ojala (T-44) sekä Sanna-Mari Metsi (T-48).

15-17-vuotiaiden Samurai-Cupissa sai Julia kultamitalin kaulaansa ilman ottelua sarjassa –44 kg. Poikien –50 sarjassa toistui viimekertainen tilanne Paolo Casagranden jäädessä jälleen hopealle.