Tiedote 28.3.1999

HONTAI JUDOLLE MITALEITA IDÄSSÄ JA LÄNNESSÄ

Kotka Openista 14 mitalia
Lauantaina käytiin Kotkassa judon valiosarjan kilpailu Finlandia Cupin II kierros sekä kansainvälinen nuorten kilpailu Kotka Open Shiai. Puistolassa toimivan Hontai Judon nuoret olivat jälleen joukolla liikkeellä hakien uusia vastustajia Kaakkois-Suomen seuroista. Ottelutäyteisen päivän jälkeen oli saldona mahtavat 4 kultaa, 3 hopeaa ja 7 pronssitilaa.
Stella Lindgren, joka nyt ottelee ensimmäistä kauttaan naisten sarjassa, palasi kilpatatamille kevättalven flunssa-aaltojen aiheuttaman lähes neljän kuukauden tauon jälkeen. Tie Finlandia Cupin semifinaaliin aukeni kahdella voitolla, mutta katkesi sitten pieneen lipsahdukseen, tuloksena kolmas sija.
Kotka Open Shiaissa taistelivat kultamitalin itselleen Paolo Casagrande, Uula Salminen ja Daniel Karlberg sekä tyttöjen puolella Julia Casagrande. Hopeamitalin ylsivät Stefan Lindgren, Pietro Casagrande ja Päivi Mattila ja pronssisen mitalin saivat kaulaansa Heidi Sivinen (kahdessa eri sarjassa!) ja Niina Ojala sekä jo kultaa voittaneet Uula, Daniel ja Julia, jotka myös urakoivat kahdessa sarjassa!

Aluemestaruuksia Kirkkonummelta
Heti sunnuntaina olivat vuorossa 200 kilpailijaa keränneet Etelä-Suomen aluemestaruus-kilpailut Kirkkonummella. Vaikka Hontai Judosta osallistui moni vasta kilpailemista ensimmäisiä kertoja kokeileva nuori, ja vastaavasti moni edellisenä päivän Kotkassa osallistunut oli jäänyt pois, oli menestys silti hyvä. Tuloksella 4 kultaa, 5 hopeaa ja 4 pronssia sekä useampi viides sija sijoittui Hontai Judo jälleen aivan alueen kärkiseurojen joukkoon.
Kultaa toivat naisten -57 kg:n sarjan neljällä ippon-suorituksella voittanut Stella Lindgren sekä niinikään neljä otteluvoittoa saavuttanut Tero Malkki C-poikien -46 kg:n sarjassa. Sanna-Mari Metsi ja Salla Härkönen saivat myös kultamitalit kaulaansa vakuuttavien otteluvoittojen jälkeen.
B-poikien puolella eteni Uula Salminen finaaliin saakka -66 kg:n sarjassa, mutta joutui tällä kertaa tyytymään hopeaan kovasta yrittämisestä huolimatta. Pronssille taistelivat itsensä samassa sarjassa Riku Salminen ja Stefan Lindgren.
Hopeamitalin saivat kaulaansa myös Katri Maijala, Sara Koskinen, joka otteli poikien sarjassa, Mikko Sariola sekä Katja Jokikokko kahdella otteluvoitolla. Pronssimitalin taistelivat itselleen edellä mainittujen Rikun ja Stefanin lisäksi Antti Leppänen ja Heidi Sivinen.