Hontai Judo palkitsi nuoriaan

Hontai Judo palkitsi nuoriaan

Hontai Judo palkitsi vuoden 1997 päättäjäistilaisuuksissa jälleen eri ryhmissä erityisesti kunnostautuneet nuoret judokat. Valintakriteereistä olivat tärkeimpiä harjoitteluahkeruus, yrittäminen ja itsensä ylittäminen; kilpailumenestys tuli vasta näiden jälkeen. Muksujudon ‘tsemppareina’ palkittiin Joel Rasila ja Erika Koponen. Nuorten jatkoryhmässä katsottiin että Evy Karlberg oli kehittynyt eniten lukukauden aikana. Erityinen ‘tsemppari’-tunnustus annettiin Tapio Leskiselle ja Niina Sainiolle, ja ahkerimmat harjoittelijat olivat Jan Pakarinen ja Katja Jokikokko. Innokkain kilpailija tässä ryhmässä oli Pietro Casagrande.
Ylempivöisten nuorten ryhmässä huomioitiin harjoitteluahkeruudesta Päivi Mattilaa ja Daniel Karlbergia. Sanna-Mari Metsi ja Riku Tamminen valittiin ryhmän ‘tsemppareiksi’.

Hontai Judon kiertopalkinnot 1997
Hontai Judo jakaa vuosittain myös kiertopalkinnot ansioituneille judokoille. Nämä kiertopalkinnot jaetaan pidempään kovaa ja määrätietoisesti harjoitelleille, jotka ovat vielä erityisesti kunnostautuneet jollakin tavalla. SM-mitalistit huomioidaan myös pienellä kannustusstipendillä.
Vuoden junioriksi nimettiin Tero Malkki joka on tasaisesti parantanut otteitaan vuoden mittaan ja lähenee maamme kärkeä. Huipentumana koko vuodelle tuli kovatasoisessa kisassa Hollannissa 2. sija.
Vuoden nuoreksi nimettiin Paolo Casagrande joka sijoittui SM-kisoissa kolmanneksi ja vuoden ranking-tilastossa toiseksi B-nuorten -45 kg’n sarjassa.
Vuoden yllättäjäksi nimettiin Stefan Lindgren joka otti SM:ssä pronssia ja Hollannissa hopeata, vaikka hän on vuoden sisällä kasvun johdosta noussut kaksi painoluokkaa ylemmäksi!
Hontai Judon vuoden judokaksi nimettiin Stella Lindgren joka toisen SM-kullan lisäksi taisteli itselleen pronssimitalin sekä naisten kansallisissa että kansainvälisissä SM-kilpailuissa. Stella voitti lisäksi selvästi kaikkien sarjojen tyttöjen ranking-kilpailun. Kiertopalkinto, pitkä japanilainen katana-miekka, jäi nyt pysyvästi Stellan haltuun kolmannen vuoden judoka-nimityksen myötä!