Hontai Judo ry
Staffan Lindgren

Tiedote
12.1.2003


Erkki Jokikokko valittiin Hontai Judon Vuoden Judokaksi

Hontai Judo palkitsi sunnuntaina vietetyn seuran talviulkoilupäivän yhteydessä vuonna 2002 erityisesti ansioituneet judokat. Koko perheen tapahtuma keräsi paikalle lähes sata henkilöä, kun myös sisarukset ja vanhemmat osallistuivat innolla nauttien kauniista talvisäästä pitkien paukkupakkasten jälkeen. Reilun tunnin aikana ehti n. 50 nuorta kiertää rastipolun ja osallistua erilaisiin taitoa ja kekseliäisyyttä vaativiin tehtäviin, joista kilpailtiin leikkimielellä eri ikäluokissa. Myös nuorten vanhemmat osallistuivat innolla niin näihin kuin mäenlaskuun ja makkaranpaistoonkin.

Tunnollisimmille tunnustusta
Ulkoilun jälkeen oli virvokkeiden ja palkintojen jaon vuoro. Ensiksi palkittiin leikkimielisten kisojen eri ikäsarjojen voittajat. Sitten olivat vuorossa Hontai Judon tapahtumissa ahkerasti mukana toimineet nuorten vanhemmat Jaana Casagrande, Eija Härkönen, Birje ja Tane Maijala ja Liisa Toppari, jotka saivat kiitokseksi symbolisen kukan. Ilman tämänkaltaista yhteistyötä ei mikään seura voi toimia. Jaana totesi vuorostaan, että osallistumalla tällä tavalla lasten harrastukseen, saa siitä itsekin paljon enemmän iloa, ja samalla lujittuvat siteet seuraan, jolloin harrastuksen jatkuminen pidempään on todennäköisempää! Seuraavaksi esiteltiin eri ryhmien vetäjät ja erityistunnustuksen saaneet ryhmäläiset. Muksujudosta vastaavat Eero Weck ja Sanna sekä Rami Laeslehto antoivat tunnustuspalkinnot Konsta Kalliolle ja Inka Verlinille. Lisäksi annettiin Ramin vetämän kuntojudoryhmän tunnustuspalkinto Katja Lautalalle. Alkeiskurssin vetäjinä toimivat Sixten Lindgren, Salla Härkönen, Tero Malkki ja Katri Maijala. Ryhmän tunnustuspalkinnot saivat Otto-Ville Rissanen ja Henkka Laurinen. Keltavöisten jatkoryhmän vetäjät Timo Lehtonen ja Uula Salminen katsoivat että tunnustus kuului tällä kertaa Tommi Tuoviselle ja Miika Ronkaiselle. Kelta-oranssivöisten jatkoryhmän vetäjä Erkki Jokikokko halusi erityisesti huomioida veljekset Iiro ja Eemi Salminen aktiivisuudesta kaikilla osa-alueilla. Varttuneimpien nuorten ryhmästä olivat Satu ja Staffan Lindgren tällä kertaa palkinneet uusille toiminta-alueille pelottomasti suuntaavan Timo Lehtosen, joka ohjaus- ja tuomaritoiminnan lisäksi on osallistunut alueen koulutustoimintaan kouluttajana.

Hontai Judo sijalla 8 Judoliiton Ippon-rankingissa
Suomen Judoliiton ylläpitämässä kilpailutuloksiin perustuvassa Ippon Rankingissa on Hontai Judo jo useamman vuoden ollut mukana kymmenen seuran kärkiryhmässä. Vuoden 2002 tuloksissa seura sijoittui tällä kertaa sijalle kahdeksan kahdentoista nuoren tuomien pisteiden turvin. Tällä kertaa palkittiin harjoittelustipendeillä Mikos Salminen, joka voitti A- ja B-poikien SM-kultaa, Suvi Hokkanen (kolme SM-pronssia), Stella Lindgren (naiset SM-hopeaa), Tero Malkki (A-pojat JFOJ pronssia) ja Uula Salminen (A-pojat SM-hopeaa).

Pokaalit ja miekat kiertoon uusille haltijoille
Hontai Judon perinteisiin kiertopalkintoihin kaiverrettiin jälleen uusia nimiä. Vuoden Yllättäjäksi valittiin jo pitkään mukana ollut Pietro Casagrande, joka syksyn aikana on löytänyt kisoihin aivan uuden vaihteen ja uudet, tehokkaat tekniikat.. Vuoden Juniori-kiertopokaalin sai uudelleen vuodeksi haltuunsa Janne Mäki, joka on nuoresta iästään huolimatta jo moneen kertaan kilpaillut sekä Ruotsissa että Hollannissa hyvin tuloksin. Vuoden Nuori-palkinnon, lyhyen japanilaisen miekan eli wakizashin saa vuodeksi ripustaa seinälleen Uula Salminen, joka SM-hopean lisäksi pärjäsi erinomaisesti Hollannissa. Uula toimii myös tuomarina ja ohjaajana. Lopuksi nimettiin Hontai Judon Vuoden Judoka, joka tällä kertaa on Erkki Jokikokko. Erkki on osoittanut erinomaista organisointikykyä toimiessaan Etelä-Suomen aluepäällikkönä, ja hän kannustaa esimerkillään ja aktiivisella tiedottamisellaan seuroja osallistumaan yhteisten tapahtumien järjestämisiin jne. Hänet valittiin myös Suomen Judoliiton hallitukseen loppusyksyllä 2002. Erkki saa vuodeksi haltuunsa pitkän japanilaisen miekan, katanan.


Ulkoilutapahtumaan osallistui n. 80 henkilöä, muksuista aikuisiin.


Lämmittely ja makkaranpaistoa nuotion äärellä maistui ulkoilun lomassa


Tunnolliset harjoittelijat saivat tunnustusta