Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
TIEDOTE 14.4.2013

 


Katan SM-kilpailuista kokemusta Hontai Judon pareille

Järvenpäässä käytiin 14.4.2013 järjestyksessä viidennet katan SM-kilpailut. Näihin osallistui yhteensä 27 paria. Peter Mickelsson (TIK) ja Arttu Laitinen (HOL) tekivät historiaa osallistumalla kaikkiin viiteen kataan. Tulos yksi hopeasija tasapistein voittajaparin kanssa ja kolme pronssimitalia kertoo paljon kavereiden osaamisesta.

Hontai Judon Nage-no-katassa kilpaillut pari Heikki Joensuu - Tuomas Konttinen paransi hieman suoritustaan kolmen viikon takaiseen Tampereen kisaan verrattuna. Eniten parantamisen varaa on lyönneissä ja niiden väistöissä sekä uhrautumistekniikoissa.

Katame-no-katassa ja Kodokan Goshin-jutsussa kilpaillut pari Ville Taka - Heikki Joensuu ei yltänyt parhaaseensa. Katame-no-katassa parin kokoero vaikuttaa liikaa pakoyritysten realistisuuden vaikutelmaan, ja nopeatempoisessa Goshin-jutsussa liika varovaisuus haittasi liikkeiden tehon arviointia. Tässä katassa syntyy helposti virheitä myös sijoittumisen osalta.
Tuomareina toimineet Staffan Lindgren ja Jaakko Hannula saivat oivaa harjoitusta tulevia katan EM-kilpailuja silmällä pitäen! Tulosluettelo ja suoritusten arvioinnit.