Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
TIEDOTE 25.3.2012

 


Hontai Shiai ja Alempien vöiden mestaruus 2012 Vantaan Hakunilassa

Viikonloppu 24.-25.3.2012 kului tiivisti judon merkeissä Hontai Judon järjestäessä kahdet isot judokilpailut Vantaa Hakunilassa. Lauantaina oli vuorossa seuran nimikkokilpailu Hontai Shiai, ja sunnuntaina Suomen Judoliiton Alempien vöiden Mestaruuskilpailut kelta- ja oranssivöisille judokoille. Seuran omat nuoret olivat molempina päivinä mukana sekä toimitsijoina, tuomareina että myös kilpailijoina, ja selvisivät hyvin kaikissa rooleissaan. Aleksi Mikkola toimi tuomarina sekä lauantaina että sunnuntaina. Kanttiini Pirre Maijalan johdolla palveli taas loistavasti aamusta iltaan molempina päivinä.
 
Hontai Shiai oli kerännyt 330 ilmoittautunutta eri puolilta Suomea, ja heistä saapui paikalle 311. Flunssa ja vatsatauti olivat vaatineet veronsa? . Kolmella tatamilla käyty kilpailu sujui jouhevasti ilman muita taukoja kuin ikäluokkakohtaiset palkintojenjaot. Päivä venyi silti pitkäksi, ja viimeiset palkinnot saatiin jaettua vasta klo 18.

Kisojen parasta ja samalla viihdyttävintä judoa esitti M-73 -sarjan voittanut Judo-Kanin Juuso Nurminen 1. d, joka sai ansaitun erikoispalkinnon upeista tekniikoistaan ja ilmiömäisestä kehonhallinnastaan.

Hontai Judon ottelijoista saivat kultamitalin kaulaansa Ilja ja Maksim Roudak, Susanna Sundberg , Tuomas Konttinen ja Safar Rahmani. Hopealle selvittivät itsensä Minttu Sundberg, Katri Maijala ja Lari Luhtanen, ja pronssille Ella Aakko, Jenni Sundberg ja Tero Malkki

Kisoissa nähtiin sekä miesten että naisten sarjoissa korkeatasoisia kamppailuja kun osa maamme huipuista valmistautui seuraavana viikonloppuna Lappeenrannassa pidettäviin miesten ja naisten SM-kilpailuihin.

Alempien vöiden Mestaruuskisa
käytiin su 25.3.2012 Vantaalla. Kaikilla kolmella tatamilla nähtiin vauhdikkaita otteluita kun 180 kelta- ja oranssivöiset judokaa ratkoi mestaruuksia tyttöjen (alle 13v.) ja poikien (alle 15v.) sekä naisten ja miesten sarjoissa.

Hontai Judon omat judokat olivat tehokkaita myös kilpailijoina ottaen mitaleita seuraavasti: Kultaa Susanna ja Minttu Sundberg, hopeaa Ella Aakko ja Matti Vasarainen, ja pronssia Yaqcob Rahmani sekä Sonja London.

Kisa eteni sujuvasti aikataulussaan ja päättyi jo klo 14. Klo 15 oli koko kisapaikka tyhjennetty ja siivottu ja viimeisetkin talkoolaisista matkalla kotiin.

Tulokset ja kaaviot:         Hontai Shiai         Alempien vöiden mestaruus


Matti Vasarainen (punainen otteluvyö) sijoittui ensimmäisessä kisassaan, Alempien vöiden Mestaruuskisassa, toiseksi sarjassa M-90 kg.

Suurkiitos kaikille kisoihin osallistuneille sekä kisoissa auttaneille! Satu & Staffan