Staffan Lindgren
TIEDOTE 3.7.2011

Linda Naumannille pronssia Special Olympics-tapahtumassa Ateenassa 30.6.2011

Special Olympics World Summer Games käytiin Ateenassa ja sen ympäristössä kesäkuun lopulla ja heinäkuun alussa.

Tämä kehitysvammaisille tarkoitettu, järjestyksessä jo kolmastoista Special Olympics-tapahtuma keräsi kahdeksi viikoksi Kreikkaan n. 70.000 ihmistä: 7.500 urheilijaa, 2.500 toimitsijaa ja tuomaria, 25.000 vapaaehtoistyöntekijää sekä 40.000 perheenjäsentä ja tuttua kannustamassa. Tärkeintä oli osallistuminen ja yrittäminen omien edellytysten mukaan. Osallistujat vannoivat juhlallisessa avajaistilaisuudessa kisojen alullepanijan Eunice Shriver Kennedyn luoman kisavalan: "Anna minun voittaa. Mutta jos en voi voittaa, niin anna minun olla rohkea yrityksessäni!"

Hontai Judosta osallistuneet Linda Naumann ja Olli Virta joutuivat kisaamaan itseään paljon kokeneempia kilpailijoita vastaan. Niinpä vielä oranssivöinen Olli sijoittui sarjassaan neljänneksi edellään kaksi ruskeavöistä sekä yksi mustavöinen judoka! Linda pärjäsi hieman paremmin voittaen yhden sinivöisen judokan ja sijoittui näin sarjassaan kolmanneksi saaden komean mitalin kaulaansa.

Olli joutui hyvin kokeneeseen seuraan, kuten vyöarvoista käy ilmi.