Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
TIEDOTE 3.4.2011

 


Linda Naumannille kultaa Sovelletun judon SM-kisoissa

40 toimintavuottaan juhliva Porvoon Shirokawa järjesti 2.-3.4.2011 upeat Judon Suomenmestaruuskilpailut. Kilpailut käytiin miesten ja naisten sarjojen lisäksi myös joukkueille sekä sovelletun judon sarjoissa.

Hontai Judosta osallistui miesten M-66 kg sarjaan Tero Malkki ja Pietro Casagrande sekä M-73 kg sarjaan Jaakko Toppari ja Klaus Verlin.

Teron, Pietron ja Jaakon kestävyys joutui kovissa sarjoissa koetukselle melko vähäisestä ottelurutiinista johtuen. Tero taisteli itselleen kuitenkin kaksi voittoa.

Ensimmäistä vuottaan A-nuorissa kilpaileva Klaus jaksoi paremmin. Ensimmäinen ottelu ratkesi nopeasti Klausin eduksi, mutta seuraavassa ottelussa vastaan tullut moninkertainen suomenmestari oli vielä liian kova pala. Ottelu kesti kuitenkin täyden ajan vaikka se ratkesi yukon suorituksella vastustajalle. Viimeisessä, jatkoajalle venyneessä kamppailussa, oli Klausilta jo paras puhti poissa, ja hän jäi lopulta sidontaan.


Pietro, Jaakko, Klaus ja Tero hengähtävät ottelujen välissä

Sovelletun judon puolella osallistui Hontai Judosta Linda Naumann ja Olli Virta, jotka molemmat on nimetty kesällä Ateenassa käytäviin Special Olympics judokisoihin.

Linda voitti oman SN-78 -sarjan puhtaasti kolmella voitolla, jotka kaikki noudattivat samaa kaavaa; vastustaja nurin heitolla ja kärppänä perään tiukaan sidontaan, joka päättyi ipponiin.

Olli joutui tällä kertaa omaa painoaan selvästi raskaampaan sarjaan SM-73 kg, jossa hän kärsi kaksi tappiota eikä päässyt alkulohkostaan jatkoon.


Vielä oranssivöinen Linda Naumann voitti kaksi vihreävöistä
ja yhden sinivöisen judokan matkallaan kultapallille.

Tulokset ja kaaviot:
Miesten ja naisten SM-kilpailujen tulokset
Sovelletun judon SM tulokset