Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
TIEDOTE 29.11.2009

 


Hontai Judolla vilkas viikonloppu 28.- 29.11.2009
   
Ensimmäinen Kata Taikai
Lauantaina 28.11.2009 käytiin Hakunilan koululla ensimmäinen kansallinen katakilpailu. Kata Taikai ( taikai = suuri kokoontuminen) oli kerännyt 12 paria esittämään osaamistaan. Taso vaihteli jonkin verran, kun mukana olevilla pareilla oli hyvinkin poikkeavat taustat; viisikymmpisistä kuntojudokoista aina katan maailmanmestaruuskilpailussa pistesijoille pärjänneeseen pariin. Tärkeintä oli kuitenkin tulla esittämään osaamistaan muiden arvosteltavaksi ja saada palautetta siitä, missä kohdin on lisää kehittämistä. Vain harjoittelemalla voi kehittyä, ja kata pitää sisällään avaimet monipuoliseen edistymiseen judotaidoissa.

Varsinaista kilpailua oli vain ns. randori-katoissa, eli Nage-no-katassa, jonka voitti odotetusti kansainvälisen tason parimme Pasi Oinas / Miki Salsoila Tikkurilan Judokoista, sekä Katame-no-katassa, jonka voitti niukasti toinen kv-parimme Mikko Tuominen / Samu Laitinen He saivat kuitenkin kovan vastuksen Pasista ja Mikistä.

Nage-no-kata:
1. Pasi Oinas, Miki Salsoila (Tikkurilan Judokat)
2. Markku Henttonen, Pasi Partanen (Hyvinkään JS)
3. Heikki Joensuu,Ville Taka (Hontai Judo)
Nage-no-kata 3 wazaa:1. Henna Ahola, Jonna Marttila oli niukasti parempi kuin Jonna Marttila, Henna Ahola ;-)
Katame-no-kata:
1. Mikko Tuominen, Samu Laitinen (Holjutai)
2. Pasi Oinas, Miki Salsoila (Tikkurilan Judokat)
3- Antti Malinen (Pingviinit), Ari Järvinen (Tapanilan Erä)
Kime-no-kata: 1. Ari Järvinen (TAP), Antti Malinen (PIN)
Kodokan Goshin-jutsu: 1.Ville Taka, Heikki Joensuu (HON)
Ju-no-kata: 1. Antti ja Ari Järvinen (TAP).

Kilpailujen arvostelutuomareina toimivat Jaakko Hannula, Arttu Laitinen, Seppo Kontio, Hannu Ruuth ja Hannu Mustonen. Tilaisuuden järjestäjä Staffan Lindgren toimi päätuomarina.

EJU:n ja IJF:n lanseerama uusin kilpailumuoto, Judo Show, sai myös ensimmäisen esiintulonsa Suomessa, kun Team Tikkurila (William Oinas, Aleksi Mielty, Patrik Fjäder) esitti hyvin harjoitellun kimaran tekniikoita, jotka oli poimittu ja sekoitettu eri katoista. Judo Show'ssa arvostellaan mm. miten hyvin esitys tuo esiin judon perinteitä ja tekniikoiden monipuolisuutta, teknistä osaamista, tehoa ja näyttävyyttä. Poikien esityksen ideoinnista ja ohjauksesta vastannut Pasi Oinas kertoi, että pojat olivat valmistautuneet huolella ja käyneet läpi esityksen kokonaisuudesan monia kymmeniä kertoja. Samat pojat pärjäsivät erinomaisesti myös seuraavan päivän Hontai Shiaissa!

Kilpailuosuuden jälkeen oli vuorosa katame-no-katan koulutus, josta vastasivat Mikko Tuominen ja Samu Laitinen, samalla kun osa porukasta tutustui kime-no-kataan Arttu Laitisen ja Seppo Kontion opastuksella. Koulutus jatkui vielä sunnuntaina Hakunilan luolassa Kodokan Goshin-jutsun opetuksella Seppo Kontion ja Marko Kallion ohjauksessa.

   
Hontai Shiai
Sunnuntaina oli vuorossa perinteinen Hontai Shiai, joka keräsi 150 kisaajaa perheen nuorimmista aina veteraaneihin saakka. Hontai Judo osallistui kahdenkymmenen judokan muodostamalla melko kokemattomalla joukkueella, josta useimmilla oli vielä keltainen vyö. Tärkein tavoite kuitenkin saavutettiin, kun kaikki yrittivät reippaasti parastaan kamppailutilanteessa, jossa kaivataan myös kokemusta ennenkuin menestystä alkaa tulla.

Sarjavoiton otti Pyry Luhtanen, ja pronssipallille selvittivät itsensä Kia Helkamaa, Jenna Heiniö, Joel Uro ja Tomi Lukkaroinen. Roope Martikainen ja Erik Sundqvist sijoittuivat neljänsiksi sarjoissan, ja viidennen sijan ottivat Elin Sundqvist, Jan Helkamaa ja Sami Muraja, kukin yhdellä otteluvoitolla.

Tulokset:   E-, D- ja C-nuoret,     B-nuoret ja aikuiset.

 

 


Viikonlopun urakka alkaa olla ohi;
liki 400 tataminpalasta siisteissä pinoissa odottamassa kuormausta...


Katame-no-katan palkitut


Team Tikkurilan puukkotekniikka, taustalla Pasi Oinas


William Oinas on väistänyt miekaniskun
Hontai Judon nuoret oppivat varhain myös toimimaan toimitsijoina kilpailuissa