Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
TIEDOTE 15.1.2006

 


Hontai Judo järjesti koko perheen ulkoilupäivän 15.1.2006 ja palkitsi kunnostautuneet

Hontai Judon Vuoden 2005 Judoka on Eero Weck

Puistolassa jo 16 vuotta tomineen Hontai Judon eri harjoitusryhmien ansioituneet judokat julkistettiin sunnuntaina järjestetyn seuran ison ulkoilutapahtuman yhteydessä pidetyssä palkitsemistilaisuudessa. Yli 130 henkilöä osallistui Vantaan Luontokoulun ja Sotungin nuorisotalon tiloissa järjestettyyn tapahtumaan, jossa ensin kisailtiin ulkona monissa eri tarkkuus-, ketteryys- ja nopeuslajeissa. Reippailun jälkeen oli vuorossa kahvi/mehutarjoilu, jonka aikana oli mahdollisuus tarkastella valokuvia ja diaesityksiä menneen vuoden tapahtumista.

Varsinainen palkitsemisosuus alkoi runsaslukuisen tukijoukon kiittämisellä kukkien kera. Ilman näiden äitien ja isien panosta ei seuralla olisi mahdollisuuksia järjestää isompia tapahtumia kuten kilpailuja, leirejä tai matkoja. Eri harjoitsryhmien vetäjät esiteltiin, ja kustakin ryhmästä huomioitiin muutama, joka on erityisesti kunnostautunut menneen vuoden aikana. Palkitsemisen perusteena oli pääasiassa harjoitteluaktiivisuus ja -asenne sekä toisten huomioiminen. Sanna Laeslehdon johdolla vuosi sitten aloittaneesta erityisryhmästä palkittiin Aapo Vuorio ja Mikko Kuittinen. Eero Weckin vetämistä muksujudoryhmistä saivat erikoistunnustuksen Cristian Roc sekä Atte Reinikka. Syksyllä Satu ja Staffan sekä Stefan Lindgrenin ja Heikki Joensuun johdolla aloittaneen alkeisryhmän tunnustukset menivät Otto Kallioniemelle ja Jani Heinolle sekä Leevi Ahoselle, joka on osallistunut myös muiden ryhmien harjoituksiin. Jatkoryhmä 1'n vetäjät Uula Salminen sekä Anne ja Make Verlin palkitsivat ryhmästään Nea Helkamaan ja Jyri Rajaniemen. Jatkoryhmä 2'n vetäjät Satu, Staffan ja Stefan antoivat tällä kertaa tunnustukset Niilo Sipilälle ja Anniina Konttiselle. Jatkoryhmä 3'n vetäjät Timo Lehtonen ja Uula Salminen palkitsivat ryhmästään Niko Jokisen sekä Eemi Salmisen. Varttuneimpien nuorten ryhmästä sai tunnustuksen Tuuli Seger, joka ryhmää vetävien Sadun ja Staffanin mielestä on osoittanut esimerkillistä harjoitusaktiivisuutta joka on myös näkynyt tuloksissa, ja lisäksi hän auttaa ja kannustaa nuorempiaan hyvin.

Kannustuspalkintojen jälkeen oli vuorossa harjoitusstipendien jako, jotka tällä kertaa jaettiin viime vuonna arvokisoissa mitalisijoille pärjänneille. Stipendit saivat B-nuorten SM-kisoissa pronssipallille nousseet Tuuli Seger, Jaakko Toppari ja Pietro Casagrande sekä hopeapallille noussut Heikki Jussila. Näistä Jaakko, Pietro ja Heikki voittivat pronssia viime kevään Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Islannissa.

Viimeisenä oli vuorossa Hontai Judon neljän kiertopalkinnon jako. Vuoden Juniori-pokaalin sai hyllyynsä vuodeksi Klaus Verlin, joka on harjoitellut ahkerasti kahdessa eri ryhmässä hyvällä harjoitusasenteella, osallistunut leireille ja kilpailuihin aktiivisesti ja myös osannut hyödyntää oppimaansa kilpatatamilla. Vuoden Nuori-palkinnon, lyhyen samuraimiekan, saa ripustaa seinälleen Jaakko Toppari, joka kovan ja tuloksekkaan harjoittelun myötä on kehittynyt niin kilpajudokana kuin myös vastuunsa tuntevana esimerkkinä nuoremmille judokoille. Vuoden Yllättäjä-pokaali meni Make Verlinille, joka aktiivisen ohjaus- ja huoltajatoiminnan ohella on huolehtinut myös omasta harjoittelustaan niin hyvin, että syksyllä voitti M-90 kg ylempivöisten sarjan neljällä ipponvoitolla elämänsä toisessa judokilpailussa!


Vanhemmat kokoontuivat nuotion äärelle makkaranpaistoon nuorempien vielä telmiessä mäessä ja muualla


Eero, Jaakko ja Klaus kiertopalkintoineen

Hontai Judon Vuoden 2005 Judokaksi nimettiin Eero Weck, joka on toiminut seuramme primus moottorina muksujudon saralla, josta hän on vastannut alusta asti eli jo kymmenen vuotta. Eero on vetänyt myös kuntojudoharjoituksia moneen otteeseen. Hän hakee aktiivisesti lisää tietoa mm. osallistumalla Judoliiton koulutuksiin ja alueen leireille, ja valmistautuu parhaillaan myöhemmin tänä vuonna pidettävää mustan vyön koetta varten. Aktiivinen toiminta omista lähtökohdistaan sekä halu auttaa muita ovat judokalle tärkeitä ominaisuuksia, perusteli valintaa seuran pääopettaja ja puheenjohtaja Staffan Lindgren.

Alkaneen vuoden toiminnasta Staffan kertoi seuran järjestävän kahdet kilpailut maaliskuun loppupuolella, seuraleiri järjestetän vapun kieppeillä ja kesäkuussa matkaavat varttuneimmat nuoret Japaniin. Marraskuussa on jälleen vuorossa Hontai Shiai. Tilaisuuden lopuksi jaettin osallistujille uunituore seuran tiedotuslehti Hontai Shimbun 1/2006, jonka voi myös lukea seuran nettisivuilta.