Hontai Judo ry TIEDOTE 12.12.2004

Lahti-Shiai'sta 6 mitalia, Hollannista Pietrolle pronssia

Syyskauden viimeinen judokisa käytiin Lahdessa, jonne oli kerääntynyt peräti 300 judokaa kamppailemaan mitaleista sekä nuorten että aikuisten sarjoissa. ukana oli joukkueita aina Sodankylää ja Viroa myöden.

Hontai Judoa edusti tällä kertaa 18 kilpailijaa, joista muutama ei ollut aiemmin kilpaillut kansallisella tasolla. Mitalisaalis jäi tällä kertaa kahteen hopeaan ja neljään pronssiin sekä lisäksi kolmeen pistesijaan.

Nuorimmissa D-poikien -30 kg'n sarjassa ensimmäisissä kansallisissa kilpailuissaan otellut Lari Luhtanen saavutti hienosti pronssisijan kahdella ipponvoitolla. Samoin sijoittui pronssille Klaus Verlin, jonka sarja DP-34 oli eräs kisojen suurimpia. Klaus otteli peräti neljä voittoa, joista kaksi tuli ipponin arvoisin suorituksin ennen täyttä aikaa. Pistesijoille sijoittuivat D-pojissa Otto Tynkkynen (4.) ja Miika Ronkanen (5.).

C-pojissa viimeistä kertaa ottelevat Miika Laitinen ja Pietro Casagrande sijoittuivat molemmat mitaleille, Miika pronssille kahdella otteluvoitolla ja Pietro hopealle kolmella voitolla, joista kaksi ipponilla. Pietro oli edellisenä viikonloppuna kilpaillut Hollannissa, josta muistoksi jäi komea pokaali kolmossijan kunniaksi.

B-pojissa otellut Eero Ahola sijoittui myös pronssille kahdella otteluvoitolla. A-poikiin kuuluva Tero Malkki otteli miesten alle 66 kg'n sarjassa ja sijoittui toiseksi voitettuaan kaksi ottelua. Antti Lindholm otti yhden voiton ipponin arvoisella heitolla sijoittuen sarjassaan M-81 viidenneksi.

Hontai Judo on kasvattanut uuden ahkeran ja innostuneen tuomariryhmän, josta peräti neljä osallistui Hollannissa yli 700 ottelijan kisaan 4.-5.12.2004, ja kolme oli mukana Lahdessa. Hollannissa olivat tuomareina mukana Julia Casagrande,Timo Lehtonen, Uula Salminen ja Erkki Jokikokko.Lahdessa olivat mukana Timo, Uula ja Erkki. Etelä-Suomen aluepäällikkönä toimiva Erkki nimettiin pari viikkoa sitten Vuoden Judotuomariksi Suomen Judoliiton syysliittokokouksen yhteydessä.

Pietro sijoittui perinteisessä Hollannin kisassa kolmanneksi.
(Kuvat: Erkki Jokikokko)

Julia seuraa kulmassaan tarkkana rajatilannetta.