Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
Tiedote
4.4.2004

Loviisan Junnu-Cupista kivoja kokemuksia ja mitaleita!

Kevätkauden toinen judon harjoituskilpailu nuorille, vasta vähän harjoitelleille judokoille käytiin sunnuntaina Loviisan hienolla Urheilutalolla. Paikalla oli n. 220 nuorta valko- ja keltavöistä judokan alkua Etelä- ja Kaakkois-Suomen seuroista. Kilpailut käytiin kolmessa eri ikäluokassa, E-nuoret eli enintään 10-vuotiaat, D-nuoret eli 11-12 vuotiaat, sekä C-nuoret eli 13-14 vuotiaat.

Hontai Judosta osallistui 21 nuorta, ja tulos oli jälleen vallan hieno, 13 mitalisijaa, ja otteluvoittoja tuli lähes jokaiselle. Harjoituskilpailu käytiin erityisillä nuorten säännöillä, joissa kiellettiin mm. jalkoihin tarttumiset sekä tatamiin pintaan heittäytymällä tehdyt kaadot, näissä kun vastustajan horjuttaminen useimmiten on olematon mutta loukkaantumisvaara sitävastoin suurempi. Tavoitteena oli, että nuoret oppisivat käyttämään judon isoja perustekniikoita joihin liittyy kunnon ajoitus ja horjutus. Tässä onnistuttiinkin varsin hyvin, ja tatamilla nähtiin päivän mittaan lukuisia hienoja otteluja ja kauniita ipponin arvoisia suorituksia.


Jaakko Kallio voitti sarjansa tiukan kamppailun jälkeen jatkoajalle hienolla waza-arin arvoisella jalkaheitolla.


Alkulämmittelyssä kerrattiin mattotekniikkaa Stefan Lindgrenin ja Salla Härkösen johdolla

Kultaa taistelivat Hontai'laisista itselleen jo muutaman kisan käynyt Tony Valima sekä ensikertalaiset Jaakko Kallio ja Lari Luhtanen. Vielä alkeiskurssilla oleva Lari esitti erittäin monipuolista tekniikkaa, tehden kaikissa kolmessa ottelussaan useita hienoja pistesuorituksia, niin käsiheitoilla kuin myös jalkapyyhkäisyillä ja sidonnoilla.

Hopeamitalin saivat kaulaansa Andreas Lund, joka voitti kolme ottelua nopeilla ipponin arvoisilla suorituksilla, sekä tyttönelikko Marie-Therese Lund, Miira Leinonen, Sofia Leppä ja Maria Waxlax. Pronssimitalin saivat tällä kertaa tyytyä Olli Tynkkynen, Otto Rissanen, Anssi Vilpponen, Raimo Ahola ja Jeena Kammonen.


Tony Valiman finaaliottelussa taisi lopulta tahto ratkaista voiton Tonyn hyväksi!

Joukkuetta oli tukemassa kiitettävä määrä vanhempia + ohjaajista Satu, Stefan ja Sixten Lindgren sekä Salla Härkönen. Staffan Lindgren joutui tällä kertaa yllättäen tuomaritehtäviin, joissa hän saikin uurastaa täydet kuusi tuntia ilman vaihtomiehitystä. Myös Timo Lehtonen ehti mukaan tuomaritehtäviin saavuttuaan Loviisaan suoraan Oxelösundin reissulta kyydissään Erkki Jokikokko, joka ketterästi kainalosauvoilla liikkuen kannusti kilpailijoitamme.