Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
Tiedote
4.4.2004


Pietron monipuolinen judotekniikoiden hallinta toi tulosta kultamitalin muodossa -46 kg'n painoluokassa sarjassa pojat alle 14 v ja lisäksi palkinnon kisojen hienoimmasta judosta nuorten luokissa!
Pietro Casagrande paras nuori Ruotsin Oxelösundissa

Kevään kohokohta monelle nuorelle judokalle on maalis- huhtikuun vaihteessa käytävä Sörmlandsträffen Ruotsin Oxelösundissa. Tämä Ruotsin suurin judokilpailu on jo toistakymmentä vuotta ollut myös suomalaisten judokoiden suosiossa, ja niinpä Suomesta lähti viime perjantaina jälleen kisamatkalle kaksi bussilastillista nuoria sekä heidän valmentajiaan ja huoltajiaan. Ensin bussilla Turkuun, sieltä laivalla Tukholmaan, josta jatkettiin matkaa busseilla pari tuntia etelään siten, että Oxelösundiin ehdittiin juuri punnituksen loppuhetkillä. Lauantai-päivä kului kokonaisuudessaan kisapaikalla, ja paluumatkalle jouduttiin lähtemään niin kiireellä, että viimeiset kilpailijat saivat vaihtaa vaatteensa bussimatkalla, jotta ehdittäisiin ajoissa takaisin Tukholmaan ja laivalle.

Puistolassa toimivan Hontai Judon viiden nuoren joukkue joutui toteamaan, että taso on koventunut vuosien myötä. Tänä vuonna oli nuorimpien sarjat jätetty pois, ja myös painoluokkia oli rukattu siten, että alle kuudentoista ikäisten sarjassa oli alin painoluokka nyt -50 kg. Jaakko Toppari taisteli tässä sarjassa kymmenen kiloa alipainoisena itselleen yhden otteluvoiton.

Alle neljäntoista ikäisten sarjassa voitti Pietro Casagrande painoluokkansa -46 kg neljällä otteluvoitolla, joista kolme tuli ipponin arvoisilla tekniikoilla; sekä heitoilla että sidonnoilla. Pietro valittiinkin koko kisojen parhaaksi nuoreksi kauniiden ja monipuolisten judotekniikoidensa ansiosta ja hän sai tästä palkinnoksi komean muistokiven!