Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
Tiedote
14.2.2004

Samurai Cup II / 2004 Porissa

Tero Malkille hopeaa ja Janne Mäelle pronssia

Suomen Judoliiton nuorten ranking-kilpailuihin kuuluva Samurai Cup 2 -kilpailu oli Etelä-Suomen hiihtolomaviikon kynnyksellä keränyt toistasataa osallistujaa Poriin kevätkauden toiseen koitokseen, jossa ratkottiin sekä alle 17-vuotiaiden eli B-nuorten että alle 20-vuotiaiden eli A-nuorten paremmusjärjestyksiä. Puistola toimiva Hontai Judo ja Tapanilan Erän Judo osallistuivat kumpikin kahden nuoren joukkkueella, ja kaikki neljä palasivat kotiin mitalit kaulassaan.

Nuorimpana aloitti ottelu-urakkansa B-nuorten -60 kg'n sarjassa otteleva Hontai'n Janne Mäki, joka jälleen otteli hienosti sijoittuen kolmella voitolla kolmanneksi. Ainoa tappio tuli jatkoajalle menneessä ottelussa, jossa hopealle sijoittunut Loviisan Jyrki Niemi lopuksi sai kaivettua voittoon riittävän kaadon. Janne taisi vastata kisojen nopeimmasta voitosta, kun hän heitti ensimmäisen vastustajansa viidessä sekunnissa ipponin arvoisesti selälleen.

Koillis-Helsingin judoseurat olivat hyvin edustettuina kun oli vuorossa A-poikien alle 66 kg'n sarja. Siinä kohtasivat finaalissa Tapanilan Erän nuori Kari Kerve ja Hontai Judon kokeneempi Tero Malkki, jotka kumpikin olivat edenneet loppuotteluun kolmella otteluvoitolla. Kari oli voittanut ensin Keravan Ville Pulkkisen ipponin arvoisella tekniikalla, sitten Loviisan Petja Lindströmin kolmen pisteen suorituksella ja lopuksi Maskun Roni Markun viiden pisteen suorituksella. Tero oli edennyt finaaliin vakuuttavasti ipponvoitoilla Porvoon Arto Bäckströmistä, Rovaniemen Teemu Hervasta ja semifinaalissa Tapanilan Jarno Rauhalasta, joka oli ensimmäisellä kierroksella ollut lepovuorossa ja toisella voittanut Vantaan Tatu Partasen viiden pisteen kaadolla.

Loppuottelun alussa sai Tero aikaiseksi pienen kolmen pisteen kaadon, jonka turvin hän johti ottelua pitkään, mutta ottelun vanhetessa alkoi häneltä selvästi voimat ehtyä ja Karin hyökkäykset kävivät yhä vaarallisemmiksi. Kari saikin ottelun loppupuolella kaadettua Teron viiden pisteen arvoisesti, ja kun Tero ei enää pystynyt parempaan, meni voitto Tapanilaan. Erän menestystä täydensi Jarno Rauhala, joka pronssiottelussa voitti Tampereen Lassi Lehto-oksan nopealla ippon-suorituksella ja näin sijoittui kolmanneksi.

Kolmas Samurai-Cup-kierros käydään kuukauden kuluttua pääkaupunkiseudulla Hontai Judon isännöimänä.


A-poikien alle 66 kilon sarjassa otti kultamitalin Tapanilan Erän Kari Kerve, hopeaa Hontai Judon Tero Malkki ja pronsia Maskun Roni Marku ja Tapanilan Jarno Rauhala.