Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
TIEDOTE 6.5.2007

 


Hontai Judon nuorilla vilkas viikonloppu 5.-6.5.2007

Nuorille judokoille oli viikonlopulla tarjolla runsaasti mahdollisuuksia hankkia ottelukokemusta aivan kotinurkilla, kun lauantaina käytiin perinteinen Wekara-Shiai ja sunnuntaina sekä Joukkue-Wekara että aloittelevien nuorten Junnu-Cup, kaikki Vantaan Myyrmäessä. Puistolassa toimiva Hontai Judo osallistui kaikkkin kolmeen kisaan.

Lauantaina pidettiin kokeneempien 14-vuotiaiden ja nuorempien kisaan osallistui Hontaista 8 judokaa. Kultaa kamppailivat itselleen Klaus Verlin neljällä ipponin arvoisella suorituksella sekä Lari Luhtanen kolmella ipponin arvoisella suorituksella. Lari osallistui myös yhtä painoluokkaa painavampaan sarjaan saavuttaen siellä hienosti hopeaa neljällä otteluvoitolla. Hopeamitalin kamppaili itsellen myös Eveliina Sainio kahdella otteluvoitolla. Toni Malkki sai pronssimitalin kolmella oteluvoitolla.

Sunnuntai alkoi eri ikäluokista yhdistetyllä joukkuekilpailulla, jossa Hontai nuori joukkue ei vielä onnistunut selvittämään tietäänmitaliotteluihin, vaikka tasaisista otteluista tulikin yksittäisiä voittoja.

Sunnuntai iltapäivällä kisailivat valko- ja keltavöiset judouransa alussa olevat vielä Etelä-Suomen alueen perinteisessä Junnu-Cupissa, johon osallistui yli kaksisataa nuorta. Hontain 18 nuoren joukkueessa oli mukana monia ensikertalaisia, ja menestys oli jälleen vallan hyvä, 15 mitalia! kultaa kamppailivat itselleen Timo Joensuu, Aleksi Pirkkalainen , Antti Raudaskoski ja Mikaela Rajaniemi. Hopeamitalin saivat kaulaansa Anna Lehtonen, Jenna Heiniö ja Onni Suni, ja pronssipallille selvittivät itsensä Claudia Miettinen, Jimi Hänninen, Olli Raudaskoski, Martin Laukkarinen, Veikka Sainio, Juuso Saavalainen, Heikki Ruhanen ja Karl Valtasaari.

Sunnuntaina pidettiin myös Etelä-Suomen alueen vyökoetilaisuus mustaa ja ruskeata vyötä tavoitteleville. Tässä tilausuudessa suoritti Hontai Judon ohjaajana toimiva Heikki Joensuu hyväksytysti ruskean vyön kokeen.


Timo Joensuu voitti kaikki neljä otteluaan ipponin arvoisin heitoin. Tässä yksi niistä.


Aleksi Pikkarainen ja Timo Joensuu saivat kultamitalit kaulaansa Onni Sunin saadessa tällä kertaa tyytyä hopeaan.

Heikki Joensuu (takana vas.) suoritti ruskean vyön aluegraduoinnissa 6.5.2007