Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
TIEDOTE 14.1.2007

 


Hontai Judo vietti talvipäivää su 14.1.2007

Puistolassa jo vuodesta 1990 toiminut Hontai Judo järjesti sunnuntaina jäsenilleen ison ulkoilutapahtuman, jonka päätteeksi pidettiin palkitsemistilaisuus, jossa julkistettiin eri harjoitusryhmien ansioituneet judokat. Vantaan Luontokoulun ja Sotungin nuorisotalon tiloissa järjestettyyn tapahtumaan osallistui yli 120 henkilöä. Ulkoiluosuudessa kisailtiin monissa eri tarkkuus-, ketteryys- ja nopeuslajeissa luontoäidin tarjotessa lumisen ympäristön viikkokausia vallinneen paljaan maan jälkeen. Reippailun jälkeen oli vuorossa kahvi/mehutarjoilu sisätiloissa, jonka aikana oli mahdollisuus tarkastella valokuvia ja diaesityksiä menneen vuoden tapahtumista.

Varsinainen palkitsemisosuus alkoi runsaslukuisen tukijoukon kiittämisellä kukkien kera. Ilman näiden äitien ja isien panosta ei seuralla olisi mahdollisuuksia järjestää isompia tapahtumia kuten kilpailuja, leirejä tai matkoja. Eri harjoitsryhmien vetäjät esiteltiin, ja kustakin ryhmästä huomioitiin muutama, joka on erityisesti kunnostautunut menneen vuoden aikana. Palkitsemisen perusteena oli pääasiassa harjoitteluaktiivisuus ja -asenne sekä toisten huomioiminen. Sanna Laeslehdon johdolla jo kaksi vuotta harjoitelleesta erityisryhmästä palkittiin Wilma Torni ja Kalle Havukoski. Eero Weckin vetämistä muksujudoryhmistä saivat tunnustuksen Susanna Sundberg ja Antti Raudaskoski. Syksyllä Katri Maijalan johdolla aloittaneen alkeisryhmän tunnustukset menivät Joonas Pulliaiselle ja Tiia Pessille. Jatkoryhmien 1 ja 2 vetäjät Satu ja Staffan Lindgren palkitsivat Timo Joensuun ja Sanni Topparin sekä Lari Luhtasen ja Dan Lindqvistin. Nuorten oranssi- ja vihreävöisten ryhmästä sen vetäjä Timo Lehtonen palkitsi ryhmästään Iiro Salmisen ja Nikke Joroisen.

Kannustuspalkintojen jälkeen oli vuorossa harjoitusstipendien jako, jotka tällä kertaa jaettiin viime vuonna arvokisoissa mitalisijoille sijoittuneille. Stipendit saivat B-nuorten Suomenmestaruuskisoissa kultapallille noussut Pietro Casagrande ja pronssia saanut Tuuli Seger sekä A-nuorissa pronssia ottanut Jaakko Toppari.

Näiden jälkeen oli vuorossa Hontai Judon kiertopalkintojen jako. Vuoden Juniori-pokaalin sai hyllyynsä vuodeksi Eveliina Sainio, joka on harjoitellut ahkerasti ja tuloksekkaasti sekä osallistunut leireille ja kilpailuihin aktiivisesti ja myös osannut hyödyntää oppimaansa kilpatatamilla. Vuoden Nuori-palkinnon, lyhyen samuraimiekan, saa ripustaa seinälleen Klaus Verlin, joka kuluneen vuoden aikana on jatkanut ahkeraa harjoitteluaan ja kehittynyt sekä teknisesti että kilpailutatamilla. Klasu on kilpaillut ahkerasti, ja usein on tuloksena ollut sarjavoitto sekä omassa ikäluokassa että yhtä vanhemmassa ikäluokassa.

Hontai Judon Vuoden 2006 Judokaksi nimettiin Pietro Casagrande, joka ahkeran harjoittelun ja tekniikoiden omakohtaisen tutkimisen ansiosta on kehittynyt niin kilpajudokana kuin myös vastuunsa tuntevana esimerkkinä nuoremmille judokoille.

Viimeiseksi palkittiin ulkoiluosuudesn rastitehtävien voittajat neljässä eri ikäluokassa, jonka jälkeen seuran puheenjohtaja Staffan Lindgren kertoi alkaneen vuoden toiminnasta. Seura järjestää kahdet kilpailut maaliskuun puolen välin paikkeilla, ja oma seuraleiri järjestetän toukokuussa Vihdissä Loppusyksystä on jälleen vuorossa perinteinen Hontai Shiai. Tilaisuuden päätteeksi jaettin osallistujille uunituore seuran tiedotuslehti Hontai Shimbun 1/2007.


Reippailun lomassa maistui makkaranpaisto nuotion äärellä.