Hontai Judo ry
Sanna Laeslehto
TIEDOTE 16.10.2006

 


Erityisryhmä leirillä Vantaalla 6.-8.10.2006

Viikonloppuna 6-8.10 suunnisti seuramme erityisjudoryhmästä kuusi innokasta judokaa sovelletun judon leirille Vantaan Hakunilaan. Mukana olivat Olli, Tatu-Pekka, Kalle, Jyri, Ilja ja Aapo.

Jo heti majoittautumisen jälkeen päästiin ensimmäisiin harjoituksiin tatamille. Lauantaina saimme kaksien judoharjoitusten lisäksi seurata sovelletun judon kilpailuja. Ennen kilpailun alkamista tuomarilla oli puheenvuoro ja hän kertoi muistin virkistämiseksi säännöistä ja siitä miten kilpailuissa käyttäydytään. Vaikka kukaan meidän ryhmästämme ei vielä kilpaillutkaan, taisi muutamaa meidänkin judokaa purra kilpailukärpänen =)
Sunnuntaina kävimme vielä kerran tatamilla.

Koko viikonloppu puuhattiin yhdessä ja opittiin paljon uutta ja saatiin uusia kokemuksia. Kun kysyin nuorilta sunnuntaina ennen kotiin lähtöä, mitä tässä leirissä oli kivaa tai huonoa, ei kukaan keksinyt mitään huonoa, mutta kivaa oli kavereiden kanssa juttelu ja oleminen. Kivaa oli myös hyvä ruoka ja se, että oppi uutta judosta. Ohjaajan näkökulmasta hyvä kokemus oli tavata tatamilla ja sen ulkopuolella uusia ihmisiä. Nuoret harjoittelivat ja kamppailivat muidenkin kuin vain oman ryhmän judokoiden kanssa. Hienoa oli se into ja avoimuus, jolla asioihin ryhdyttiin.

Kilpailujen seuraaminen osoitti ryhmällemme konkreettisesti sen, miten jokainen voi harrastaa, kilpailla ja pärjätä judossa. Ja tämä kokemus antoi selkeästi meille kaikille motivaatiota taas oppia judoa lisää. Nyt on leirin jälkeen ollut muutamat treenit ja kysymyksiä kuuluu: Milloin seuraava leiri on? Aivan varmasti lähdemme uudelleen leireilemään. Upea porukka!

Sanna


Erityisryhmä puhkui intoa. Myös Eero Weck osallistui sovelletun judon leirille ja avusti Sannaa.