Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
TIEDOTE 12.2.2006

 


Mitaleita vuoden 2006 ensimmäisestä Samurai-Cupista ja Junnu-Cupista

 

11.-12.2.2006 käytiin judokilpailuja sekä Nastolassa että Loviisassa. Maamme parhaat kilpailijat ikäluokissa alle 17 vuotta ja alle 20 vuotta kävivät Nastolassa kolmiosaisen Samurai-Cupin avauskilpailun, kun samaan aikaan yhteensä 137 nuorta judokanalkua taisteli Loviisassa kevätkauden ensimmäisessä judon Junnu-Cup-kisassa palkintosijoista parissakymmenessä eri ikä- ja painoluokassa.

Kuuttatoista eri seuraa edustavat Junnu-Cup-kisaajat ovat vasta judouransa alussa, ja judopukua sitoo yhteen vielä valkoinen tai keltainen judovyö. Junnu-Cup nimellä järjestettäviä harjoituskilpailuja pidetään vuosittain neljä kappaletta Etelä-Suomen alueiden seurojen järjestäminä, ja niissä pääsevät osallistujat kokeilemaan taitojaan toisia saman verran harjoitelleita vastaan iän, kokemuksen ja painon mukaan tarkasti samankokoisten kanssa.

Hontai Judoa edusti Loviisassa kolme alle 11-vuotiasta tyttöä ja yksi poika. Eveliina Sainio taisteli itselleen kultamitalin voitettuaan ensin kaksi ottelua ipponin arvoisilla suorituksilla ennen täyttä aikaa. Kolmas ottelu oli hyvin tasainen, ja siinä jouduttiinkin menemään jatkoajalle, ennen kuin voitto ratkesi Eveliinan hyväksi viiden pisteen suorituksella. Seuraavassa painoluokassa voitti Inka Verlin hopeaa kukistettuaan kolme vastustajaa ipponin arvoisilla tekniikoilla. Myös Nea Helkamaa sijoittui sarjassaan hopealle kukistettuaan toisen vastustajansa yukon eli viiden pisteen arvoisella tekniikalla.


Inka, Eve ja Nea näyttävät sijoituksensa ja mitalinsa

Alle 13-vuotiaiden poikien sarjassa selvitti Niklas Örn tiensä alkulohkosta kahdella voitolla, joista toinen tuli ennen täyttä aikaa. Semifinaalissa tuli kuitenkin tappio seitsemän pisteen suorituksella, joten tällä kertaa jäi sijoutukseksi kolmas sija.


Samurai-Cupissa Hontai Judoa edusti kolme nuorta, Tuuli Seger ja Pietro Casagrande alle 17-vuotiaissa, ja ensimmäistä kauttaan alle 20-vuotiaissa otteleva Jaakko Toppari. Tuuli joutui heti alkuun sarjan lopulta voittanutta Lahden Karoliina Virtasta vastaan, jolle hän hävisi seitsemän pisteen suorituksella. Keräilyottelut sujuivat Tuulin tahtiin, ensin ipponvoitto vihreävöisestä Alisa Järvelästä, ja sitten voitto kolmen pisteen suorituksella sinivöisestä Noora Paakkunaisesta, mikä riitti pronssisijaan.

Pietro Casagrande hävisi myös ensimmäisen ottelun tulevaa finalistia vastaan, mutta voitti sitten seuraavat kolme otteluaan vakuutavasti ipponilla, yukolla ja waza-arilla eli seitsemän pisteen suorituksella ja sai hänkin pronssimitalin kaulaansa. Jaakko Toppari ei tällä kertaa pärjännyt ylempivöisille kokeneille vastustajillen, mutta sai lisää arvokasta kokemusta A-nuorten kovasta tasosta.

Hontai Judo järjestää maaliskuun puolenvälin jälkeen sekä seuraavan Samurai-Cupin että samana viikonloppuna myös Alempien vöiden judon mestaruuskilpailut.