Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
TIEDOTE 2.4.2005

 


Hontai Judolle menestyksekäs viikonloppu Kurikassa ja Ruotsin Oxelösundissä

Yhteensä 150 A- ja B-nuorta osallistui kolmiosaisen Samurai-Cupin toiseen kierrokseen joka käytiin lauantaina Kurikassa. Samaan aikaan oli osa nuorista matkustanut uusien vastustajien toiveessa Ruotsiin osallistuakseen perinteiseen Oxelösundin suurkilpailuun, joka tänä vuonna keräsi yli 350 nuorta aina Norjaa ja Suomea myöden.

Samurai-Cupiin osallistuneet Janne Mäki sekä Heikki Jussila kamppailivat kumpikin rohkeasti saavuttaen mitalisijan. Janne aloitti urakkansa kahdella ipponiin päättyneellä ottelulla. Ensimmäisen vstustajan hän heitti puhtaasti selälle ja toinen vastustaja joutui antautumaan Jannen tekemään käsilukkoon. Semifinaalissa hetken herpaantuminen omassa hyökkäyksessä antoi vastustajalle tilaisuuden vastaheittoon ja näin Janne hävisi ottelun 0-5. Pronssiottelu oli jälleen Jannen selvää hallintaa ja ottelu päättyi nopeasti tyylipuhtaaseen heittoon.

Heikki Jussila selvitti tiensä alkulohkosta kahdella vauhdikkaalla heittoipponilla. Semifinaali kesti täyden otteluajan ja päätyi Heikin 3-0 voittoon pienen kaadon turvin. Finaaliottelu Maskun sinivöistä Jonne Raumosta vastaan oli tasaista puurtamista. Heikki sai lopulta varoituksen liian passiivisesta ottelutyylistä ja näin vielä vihreävöisen Heikin oli tällä kertaa tyytyminen hopeamitaliin.

Pietro uusi Oxelösund-voittonsa
Perinteiseen Oxelösundissa järjestettävään Sörmlandsträffen-suurkilpailuun lähtenyt sinivöinen Pietro Casagrande uusi viimevuotisen suorituksensa eli voitti sarjansa neljällä otteluvoitolla. Voitto oli sitäkin makeampi kun finaaliottelussa kaatui ruskeavöinen ruotsalaisjudoka Michell Dahlin, jolle Pietro oli hävinnyt edellisenä viikonloppuna Tanskan Aalborgissa käydyn kovatasoisen turnauksen ensimmäisen ottelunsa. Tanskassa Dahlin oli lopulta voittanut koko sarjan kun taas Pietro tappiosta sisuuntuneena oli keräilyjen kautta noussut pronssipallille voitettuaan kaikki seuraavat viisi otteluaan selvästi.

Oxelösundissa pronssimitalille ylsi Tuuli Seger tyttöjen alle 44 kilon sarjassa.

Hontai Judon tuomareista oli 4 mukana Oxelösundin kisassa ja he saivat arvokasta kokemusta sekä hyvää palautetta taidoistaan.