Riihimäen alueleiri 20.-21.9.1997

Viikonloppuna 20.-21.9.1997 järjestettiin Suomen Judoliiton Etelä-Suomen alueen alueleiri Riihimäellä. Järjestelyistä vastasi Riihimäen Judoseura, ja opettajaksi oli kutsuttu mm. Suomen judoliiton päävalmentaja Juha Salonen, 5.dan, joka jakoi oppejaan alueen Tehotiimiläisille ja muille kilpailuista kiinnostuneille nuorille. Nuorempien ryhmää vetivät Chikaran Jukka 'Riisi' Laitinen, 3. dan, ja Holjutai'n Arttu Laitinen, 2. dan, joka välillä jopa kuiskaten kertoi judon 'salaisuuksia' innostuneille nuorille. Leirille osallistui lähes sata judokaa, joista kaukaisimmat tulivat Kiteeltä asti.
Hontai Judosta oli tatamilla mukana leirin suurin joukkue, kuusitoista judokaa ja lisäksi oli maton reunalla vielä muutama huoltaja. Lauantain harjoitusten lomassa ehdittiin vielä käydä uimahallissa uimassa, ja pitkän päivän jälkeen maistui uni hyvin pehmeillä patjoilla judoseuran salilla. Niinpä porukka olikin kokonaisuudessaan virkeänä tatamilla jälleen sunnuntaiaamulla.

Leirit ovat osa judoa
Leireille osallistuminen on tärkeä osa judoharjoittelua, korostaa Hontai Judon pääopettaja Staffan Lindgren, joka itsekin yöpyi salilla joukkueensa kanssa. Vieraat opettajat tuovat uusia näkökohtia ja painotuksia harjoitteluun ja samalla tutustutaan paremmin sekä omaan porukkaan että muiden seurojen judokoihin. Itsenäistyminenkin alkaa turvallisesti, opitaan huolehtimaan itsestään, tavaroistaan ja kavereistaan jne. On tärkeää, että vanhemmat ymmärtävät tämän ja osallistuvat aktiivisesti mm. järjestämällä kuljetukset.
Seuraava alueleiri pidetään Puistolassa marraskuun lopulla ja järjestäjänä toimii Hontai Judo. Ohjelmaan pyritään saamaan harjoituksia niin muksuille kuin aikuisille kuntojudokoillekin ja kaikille siltä väliltä, toteaa Staffan, joka Riihimäellä pidetyssä alueparlamentissa valittiin uudelleen Etelä-Suomen aluepäälliköksi.