Oxelösund -97

Hontai Judo ry

Tiedote 6.4.1997

Hontai Judon Stella Lindgrenille kultaa ja hopeaa Ruotsista

Puistolalainen Hontai Judo osallistui lauantaina 5.4.97 Pohjoismaiden suurimpaan judokilpailuun, joka järjestettiin Ruotsin Oxelösundissa. Puistolalaisten saldona kilpailuista oli kaksi kultaa, neljä hopeaa ja yksi pronssi. Kilpailun 440 judokasta yhdeksän edusti Hontai Judoa.

Kultamitalin kaulaansa sai pienimpien sarjassa Julia Casagrande urakoituaan peräti viisi otteluvoittoa. A-tyttöjen sarjassa 18-vuotispäiväänsä juhliva Stella Lindgren voitti vakuuttavasti kaikki neljä otteluaan. Stella osallistui myös naisten alle 52-kiloisten sarjaan, jossa hän sijoittui toiseksi. Stella palkittiin kisan parhaana tyttönä komealla erikospalkinnolla.

Hopeamitalit saivat kaulaansa Julian veljet Pietro Casagrande alle 25-kiloisten sarjassa sekä Paolo, joka voitti alle 45-kiloisten sarjassa kolme ottelua. Hopeaa sai lisäksi Sanna-Mari Metsi ja pronssia Salla Härkönen kahdella otteluvoitolla. Tero Malkki pääsi taistelemaan pronssista kolmen otteluvoiton jälkeen, mutta tällä kertaa vastustaja pystyi kääntämään Teron yritykset omaksi edukseen ja Tero jäi viidenneksi.

Hontai Judo oli kilpailun paras suomalaisseura ja jätti jälkeensä jopa lähes kolmenkymmenen judokan voimin osallistuneita suomalaisseuroja. Parhaan seuran kiertopalkinnon sai tukholmalainen IK Södra (22 pistettä) ja toiseksi sijoittui Hontai Judo (15 pistettä). Kolmas oli Tukholman poliisien SPIF.