Hontai Judon tiedote 31.10.1999


JUDON SUOMEN MESTARUUS JULIA CASAGRANDELLE

Neljä mitalisijaa nuorten SM-kisoista

Hontai Judo osoitti viime viikonloppuna Hämeenlinnassa käydyissä judon A- ja B-nuorten Suomen mestaruuskisoissa ottaneensa pysyvästi paikan Suomen kärkiseurojen joukossa. Seura osallistui B-nuorten eli alle 18-vuotiaiden kisaan 9 kilpailijan joukolla, ja menestys oli seuran paras tähän mennessä; yksi kultamitali, kaksi hopeamitalia ja yksi pronssimitali sekä kolme hienoa pistesijaa kovatasoisissa sarjoissa! Ikä- ja vyöarvorajat pitivät huolen siitä, että kilpatatamilla näkyi vain kokeneita kilpailijoita.

Tyttöjen alimmassa painoluokassa -44 kg ottelivat toisensa jo ennestään hyvin tuntevat kilpailijat. Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Julia Casagrande hallitsi hermonsa hyvin ja otti varman voiton jokaisesta neljästä vastustajastaan, vaikka otteissa ei flunssan jälkeen ollut ihan normaalia sähäkkyyttä. Muiden ottelijoiden välillä menivätkin voitot sitten melko lailla ristiin, ja vasta viimeisen ottelun jälkeen selvisi, että hopea-mitalikin tuli Hontai Judon Niina Ojalalle. Näin sekä Julia että Niina paransivat yhdellä pykälällä edellisvuotisia sijoituksiaan! Parasta taisteluhenkeä esitti tässä sarjassa kuitenkin seurakaveri Salla Härkönen joka jäi harmittavasti neljännelle tilalle. Salla ei antanut muutamasta epäonnekkaasta yrityksestä johtuvien tappioiden häiritä, vaan kokoisi itsensä hyvin ja voitti viimeisessä ottelussaan ipponilla lopputuloksissa kolmanneksi sijoittuneen!

Poikien puolella elettiin jännittäviä hetkiä jo ennen ottelujen alkua kun Tero Malkki olikin aamulla punnitukseen tultaessa selvästi ylipainoinen. Hän onnistui kuitenkin ankaralla jumpalla hikoilemaan vajaassa tunnissa pois sen verran että kun hän jälleen astui vaa'alle punnitusajan viimeisellä minuutilla, oli paino tasan vaadittavat 45 kg. Tämän painonpudotuksen vaikutukset näkyivät selvästi Teron ensimmäisessä ottelussa, jossa hän melko voimattomana koki niukan tappion kaverille jonka hän on usein aikaisemmin voittanut. Seuraavat ottelut sujuivatkin sitten paremmin; ensin voitto ipponin arvoisella heitolla ja seuraavassa ottelussa voitto ipponin arvoisella sidonnalla. Viimeisessä ottelussa astui vastaan sarjaa tähän asti hallinnut kaveri, jota Tero ei ollut koskaan vielä voittanut. Täyden ajan kestänyt ottelu ratkesi tällä kertaa Teron hyväksi viiden pisteen eli yukon arvoisilla suorituksilla, joten Tero sai uurastuksensa päätteeksi SM-hopeamitalin kaulaansa.

B-poikien -60 kg:n sarjassa yllätti Sixten Lindgren iloisesti ottamalla pronssimitalin kolmen komean ipponvoiton jälkeen. Ainoa tappio tuli ensimmäisessä ottelussa, jossa vastaan tullut vallitseva Suomen mestari oli liian kova pala.

SM-kisojen suurimmassa sarjassa B-pojat alle 66 kg raivasivat sekä Stefan Lindgren että Uula Salminen tiensä oman lohkonsa pronssiotteluun, kumpikin kolmella otteluvoitolla. Tällä kertaa eivät taidot kuitenkaan riittäneet pidemmälle, vaan kumpikin jäi viidennelle sijalle, mikä sekin on hieno saavutus kovassa sarjassa.

Aktiivisuutta ja mitali Finnish Judo Openissa

Kaksi viikkoa aiemmin käydyssä Finnish Judo Openissa oli Hontai Judo jälleen vahvasti mukana järjestelypuolen tehtävissä. Toistakymmentä aktiivia vietti kaksi työntäyteistä päivää toimitsijapöytien takana mutta pääsivät toki samalla seuraamaan läheltä huippujudoa, mm. seurakaveri Stella Lindgrenin otteluja, jotka toivat hänelle kolmannen pronssimitalin FJO:sta.

Töminää alueleirillä

Hontai Judo osallistui 20 hengen voimalla myös edellisenä viikonloppuna pidettyyn Etelä-Suomen alueleiriin, joka pidettiin Vantaan Rajatorpassa. Pienimmät pääsivät kokeilemaan taitojaan temppukoulussa ja isommat oppivat uusia versioita tutuista tekniikoista vanhojen mestareiden johdolla. Hontai Judon pääopettaja Staffan Lindgren koulutti alueen seurojen graduoijia eli vyökokeiden pitäjiä kaksipäiväisessä tapahtumassa joka käsitti sekä luentojaksoja että tatamilla tapahtuvia harjoittelujaksoja.

Alueleirin yhteydessä pidettiin myös alueen seurojen yhteinen alueparlamentti, jossa Staffan valittiin jatkamaan Etelä-Suomen aluepäällikkönä myös vuonna 2000.

Alueen seuraava yhteinen leiri pidetään marraskuun viimeisenä viikonloppuna Puistolan ala-asteella ja järjestäjänä toimii jälleen Hontai Judo. Odotettavissa on judon suurtapahtuma jossa on ohjelmaa kaikentasoisille judokoille, pienimmistä muksujudokoista aina kilpailijoihin ja ohjaajiin asti unohtamatta niitä, jotka lajia harrastavat pelkästään liikunnan riemun ja kunnon takia!