Hontai Judon Paolo Casagrande tehokkaana Nummelassa 4.10 ja Tampereella 11.10.97

Judon nuorten SM-kisojen lähestyessä ovat Hontai Judon kokeneimmat nuoret hakeneet ottelutuntumaa osallistumalla innolla judokilpailuihin. Nummelassa käytiin 4.10 kansainvälinen Hiiden-Shiai-valiokilpailu aikuisille ja B-nuorille, ja tämä oli kerännyt lähes kaksisataa osanottajaa, mukana joukkueet myös Venäjältä, Virosta ja Ruotsista. Viime viikonloppuna oli vuorossa Tammer-Shiai Tampereella yli kahdellasadalla osanottajalla.
Nummelassa vasta 14-vuotias Paolo Casagrande voitti B-poikien eli 15-17-vuotiaiden -45 kg:n sarjan. Vain yhdessä ottelussa tuli harmittava tappio tuomarin annettua Paololle rangaistuksen liian tehottomista hyökkäyksistä. Tampereella Paolo olikin huolellisempi ja tuloksena oli ensin hieno toinen sija B-poikien -50 kg:n sarjassa ja sen jälkeen vakuuttava voitto C-poikien -46 kg:n sarjassa.

Stella Lindgren aloitti Nummelassa naisten -52 kg:n sarjassa huolimattomalla heittoyrityksellä jonka seurauksena vastustaja kaatoi hänet vastaheitolla. Jatkossa Stella ottelikin sitten tarkemmin ja selvitti itsensä lopulta pronssipallille. Viime viikonloppuna Stella osallistui Tukholmassa Ruotsin nuorten avoimiin mestaruuskilpailuihin joissa tuli hienosti hopeamitali kolmen komean ipponvoiton jälkeen.
Nummelan Hiiden-Shiaissa pikkuveli Stefan Lindgren kukisti ensin venäläisen vastustajansa ipponin arvoisella suorituksella mutta hävisi sitten seuraavan ottelun niukasti kokan arvoisesti. Keräilyssä tuli vastaan kokenut ruotsalainen, joka tällä kertaa korjasi voiton. Tampereella Stefan selvitti itsensä pronssiotteluun saakka mutta koki tässä niukan tappion, tuloksena viides sija.

Tammer-Shiai oli kerännyt melkoisen määrän aivan nuorimpia kilpailemaan. 7-vuotias Pietro Casagrande otteli hienosti jopa päätä pitempien vastustajien kanssa ja sai kahden kauniin heitto-ipponin jälkeen kaulaansa pronssimitalin -27 kg:n sarjassa. Tero Malkki oli toipunut hyvin viime kesäisestä käsivarren murtumasta ja otteli Tampereella vakuuttavasti. Kolmen voitetun ottelun jälkeen Tero jäi finaalissa niukasti tappiolle ja sai tällä kertaa hopeamitalin kaulaansa sarjassa C-pojat -34 kg. Julia Casagrande joutui Tampereella ottelemaan jopa kuusi kiloa painavampien tyttöjen kanssa ja sijoittui kolmanneksi kahdella otteluvoitolla. Myös Niina Ojala, Mika Sivinen ja Uula Salminen selvisivät pronssille kasvattaen näin Hontai Judon mitalisaaliin Tampereella kahdeksaan mitaliin. Keltavöinen Mika kukisti mm. yhden sinivöisen vastustajan.
Harjoituskilpailuissa kovaa yritystä Nummelassa pidettiin Hiiden-Shiai jälkeisenä päivänä Junnu-Cup -harjoituskilpailu valko- ja keltavöisille 7-14-vuotiaille nuorille. Näissä harjoituskisoissa opastetaan nuoria ottelusääntöjen suhteen ja pyritään siihen että kaikki saavat otella ainakin kaksi ottelua mahdollisimman tasaväkisten vastustajien kanssa ottaen huomioon sekä iän attä painon. Näin kynnys osallistua kilpailuun ja panna itsensä koetukselle saadaan pidettyä matalana.
Hontai Judosta osallistui 13 nuoren joukkue ja tulos oli jälleen vallan hieno: neljä kultaa, kaksi hopeata ja neljä pronssitilaa. Kultamitalin saivat kaulaansa Pietro Casagrande, Evy Karlberg, Niina Sainio ja Katri Maijala, toiseksi sijoittuivat Heidi Sivinen ja Niina Ojala ja kolmansiksi Pauliina Mattila, Toni Niinisuo, Pasi Sinivirta ja Daniel Karlberg.