Hontai Judokat sinnikkäitä Kirkkonummella 8.3.1997 ja Kotkassa 9.3.1997

Viikonlopun judokilpailut osoittivat jälleen, että pitkän päälle sinnikkyys ja yritteliäisyys tuovat tulosta paljon varmemmin kuin voiman käyttö tai pelkkä liikunnallinen lahjakkuus. Taito ja kokemus ovat valtteja, jotka saa käteensä vain ahkeralla ja monipuolisella harjoittelulla.

Viime lauantain kilpailussa Kirkkonummella otteli yhteensä yli 190 nuorta niin C-junioreiden (12-14 v.) Suomi-cupissa kuin B-junioreiden (15-17 v.) Samurai-cupissa. Kilpailijoita oli nyt jopa Rovaniemeä myöten, eli lähes kaikki nuoret huiput olivat paikalla.

Hontai Judo menestyi edelleen hienosti. Pienimpien C-tyttöjen sarjassa taisteli Salla Härkönen itselleen hopeamitalin. Julia Casagrande voitti seuraavassa sarjassa kultaa, ja Sanna-Mari Metsi sijoittui kolmanneksi omassa sarjassaan. C-pojista Tero Malkki hävisi niukasti ottelunsa sarjan voittajaa vastaan ja sjoittui lopulta kolmanneksi voitettuaan kaikki muut ottelunsa. B-poikien puolella Stefan Lindgren sijoittui toiseksi ja Paolo Casagrande kolmanneksi samassa sarjassa.

Sunnuntaina käytiin suuret kilpailut Kotkassa, jonne Hontain nuoret suuntasivat saadakseen tuntumaa itäisen naapurimaamme nuoriin, jotka usein käyvät Kotkassa kilpailemassa. Täällä Tero ja Julia ottelivat samassa sarjassa mm. kahden venäläisen nuoren kanssa. Teron ja Julian keskinäinen ottelu päättyi niukasti Teron voittoon, ja kun molemmat voittivat kaikki muut vastustajansa, oli tulos selvä; Tero ensimmäinen ja Julia toinen. Pienimpien muksujen sarjassa sai Pietro Casagrande kaulaansa hopeamitalin

Paolo otteli jälleen kahdessa sarjassa, tuloksena pronssimitali niin C- kuin B-poikien puolella. Sixten Lindgren taisteli itselleen hienosti hopeamitalin yhtä painoluokkaa raskaammassa B-poikien sarjassa.