Hontai Judo vakuuttavasti Etelä-Suomen C-nuorten kärjessä

Sunnuntaina 10.2.97 pidettiin Mäntsälässä Suomen Judoliiton Etelä-Suomen ja Kaakkois-Suomen alueiden yhteinen Suomi-Cup-kierros 12-14-vuotiaille nuorille. Tähän kilpailuun, joka on eräs osa valtakunnallisia C-nuorten Suomi-tapahtumia, osallistui pääasiassa jo reilusti kilpailukokemusta omaavia nuoria 15 eri seurasta, ja mitaleita jaettiin yhteensä 9 eri sarjassa. Näistä puistolalaisen Hontai Judon 8 nuorta osallistujaa kahmivat peräti 5 kulta- ja 3 pronssimitalia ja Hontai oli näinollen ylivoimaisesti paras seura.

Tytöistä Julia Casagrande ja Salla Härkönen ahkeroivat kumpikin kahdessa eri painoluokassa, tuloksena Julialle kaksi kultaa ja Sallalle yksi kulta- ja yksi pronssimitali. Sanna-Mari Metsi sai myös pronssimitalin kaulaansa. Pojista Tero Malkki voitti jälleen vakuuttavasti pienimpien poikien sarjan, ja Paolo Casagrande yhtä varmasti -46 kg:n sarjan. Riku Tamminen sijoittui kolmanneksi -50 kg:n sarjassa. Myös Mika Sivinen ja Sami Kukkonen taistelivat sinnikkäästi, mutta vielä eivät vasta keltavöiset pojat pärjänneet vihreävöisiä vastaan. Kokemus antoi kuitenkin uutta intoa; ei kärki kovinkaan kaukana ole!

Paolo ja Julia ottelivat myös edellisenä päivänä Tampereella vastaavassa Länsi- ja Lounais-Suomen alueiden kilpailussa saadakseen ottelukokemusta uusista vastustajista. Julia voitti myös Tampereellä. Paolo keskittyi enemmän samassa yhteydessä pidettävään B-nuorten eli 15-17-vuotiaiden valtakunnallisen Samurai-Cupin toiseen kierrokseen, jossa hän uusi ensimmäisen kierroksen saavutuksen sijoittuen kolmanneksi. Pronssiottelussa oli jälleen vastassa seurakaveri Sixten Lindgren joka jälleen sai tyytyä viidenteen tilaan. Stefan Lindgren joutui heti alkuun sarjan voittanutta vastaan ja keräilyssä vielä edellisen kierroksen voittajaa vastaan, eikä voittotili päässyt karttumaan hyvistä otteista huolimatta.

Sekä Samurai-Cupin että Suomi-Cupin viimeiset eli kolmannet kierrokset, jotka keräävät kilpailijoita koko maasta, käydään 8.3 Kirkkonummella.