HONTAI JUDON SYYSKAUSI KÄYNNISTYI

Vuoden seuraksi keväällä 2000 nimetty Hontai Judo aloitti syyskauden toimintansa hyvin levänneenä vietettyään rauhallisen kesän vastapainona viime kevään ahkeroinnille, jonka huippuna olivat seuran järjestämät aluemestaruuskisat, Suomi-Cupin finaalikierros, seuran oma kevätleiri sekä viimeisenä vaativa aluegraduointi eli vyökoe.

Stella Lindgrenille kultaa Vilnan kv B-turnauksessa ja harjoittelumatka Sydneyyn edessä

Ahkerasti kesän aikana yhteensä neljällä kesäleireillä harjoitellut Stella voitti lauantaina 12.8 Vilnassa pidetyt Liettuan kansanvälisen B-turnauksen naisten -52 kg'n sarjan puhtaasti neljällä ipponvoitolla. Tällä voitollaan Stella nousi Suomen Judoliiton ylläpitämän naisten ranking-listan ykköseksi.

Stellan ahkera ja menestyksekäs harjoittelu on huomioitu myös Judoliiton taholta siten, että Stella lähtee avustajaksi Sydneyn olympialaisiin tukemaan Suomen kansainvälisesti parhaiten pärjännyttä naisjudokaa Maarit Kalliota, joka pääsee osallistumaan kisoihin kansainvälisen olympiakomitean kutsumana.

Hontai Judon kevätleirillä vilskettä

Nyt jo kahdeksatta kertaa järjestetty Hontai Judon sisäinen kevätleiri oli jälleen kerännyt nelisenkymmentä nuorta ja kymmenkunta aikuista yhteiseen viikonlopun viettoon luonnon helmaan. Eri-ikäisistä judokoista koostuneet ryhmät saivat selvitettäväkseen taitoa ja kekseliäisyyttä vaativan rastiradan, jonka ratkaisuissa pääpaino oli yhteistyöllä ja jokaisen huomioimisella. Pelit, saunomiset ja uinnit sekä iltanuotiot räiskälepaistoineen toivat mukavaa vaihtelua kevään pitkään jatkuneelle kilpailukaudelle, ja tarjosivat tilaisuuden kiireettömälle yhdessäololle seuran jäsenten kesken.

Kevätleirin päättäjäisiksi jaettiin seuran perinteiset kiertopalkinnot ja muut huomionosoitukset. Hontai Judon alkeiskurssiopettaja Erkki Jokikokko sai tunnustuksen arvokkaasta kouluttajatyöstä, ja muksujudoryhmän vetäjä Eero Veck huomioitiin antaumuksellisesta työstä alle kouluikäisten opastamisesta judon tielle leikkien varjolla. Nuorten vanhemmista huomioitiin Jaana Casagrande, joka on kunnostautunut vastuullisena huoltajana lukuisilla kilpailu- ja leirimatkoilla useamman vuoden ajan.
Hontai Judon kevätleirillä palkitut Julia Casagrande, Erkki Jokikokko, Uuula Salminen, Eero Veck ja Sixten Lindgren.
Vuoden Judoka-kiertopalkinto, pitkä japanilainen samurai-miekka eli katana, annettiin Uula Salmiselle joka on osoittanut hienoa urheiluhenkeä ja vastuuntuntoa kaikissa tilanteissa. Uula on myös pärjännyt hyvin kilpailuissa, josta osoituksena mm. Samurai-Cupin kokonaisvoitto ja toinen tila Aalborgissa.
Vuoden Nuori-kiertopalkinnon, lyhyen samurai-miekan eli wakizashin, sai haltuunsa Julia Casagrande, joka voitti viime syksynä B-nuorten SM-kultaa ja joka tänä vuonna on hyvällä menestyksellä myös harjoitellut judotuomarin vaikeata tehtävää.
Vuoden Juniori-kiertopalkinnon sai haltuunsa Tero Malkki joka taistelee aivan Suomen kärjessä B-nuorten sarjassaan ja mm. voitti Samurai-Cupissa sarjansa kokonaiskilpailun.
Vuoden Yllättäjä-kiertopalkinto meni Sixten Lindgrenille joka viime syksynä yllätti taistelemalla itselleen SM-pronssia kovassa sarjassa, ja joka tänä vuonna on hyvin aktiivisesti osallistunut nuorten judokoiden ohjaamiseen.

Kaksi uutta mustaa ja kaksi ruskeata vyötä samaan perheeseen

Kevätkauden lopussa pidetyssä Etelä-Suomen alueen graduointi- eli vyökoetilaisuudessa suorittivat 1. danin eli mustan vyön nyt kymmenen vuotta täyttäneen Hontai Judon perustajajäsen Satu Lindgren sekä seuran oma kasvatti Stella Lindgren. 1. kyun eli ruskean vyön suorittivat samassa tilaisuudessa Stefan ja Sixten Lindgren.
Aluegraduoinnissa suorittivat 1. asteen mustan vyön Stella ja Satu Lindgren. Sixten ja Stefan suorittivat samassa tilaisuudessa ruskean vyön samalla kun takana keskellä seisova Staffan Lindgren otti vaastaan muiden seurojen kokelaiden vyökoesuorituksia.

Judonäytös

Hontai'n nuoret judokat näyttävät jälleen osaamistaan kun seura järjestää näytöksen uusille jäseniksi pyrkiville tiistaina 29.8 seuran salilla. Ohjaajiensa koulutukseen voimakkaasti panostavan seuramme tavoitteena on huomioida jokainen jäsen yksilönä, ja tämän takia pidämme harjoitusryhmämme pieninä. Näin vähenevät myös turhat kolhut, joita muuten usein sattuu jos tatamilla on liian iso ryhmä kerralla, toteaa seuran pääopettaja Staffan Lindgren, 4. dan, joka tänä vuonna vastaa seuran alkeisryhmän koulutuksesta yhdessä Satu Lindgrenin kanssa. Lisätietoja seuran toiminnasta löytyy nettiosoitteesta www.hontaijudo.fi.