Tiedote 30.4.2000

 

HONTAI JUDO NIMETTIIN VUODEN SEURAKSI!

 

Suomen Judoliiton kevätliittokokouksessa paikalla ollut Hontai Judon puheenjohtaja Staffan Lindgren koki heti alussa miellyttävän yllätyksen, kun Suomen Judoliiton puheenjohtaja Kaj Lindberg ilmoitti avauspuheenvuorossaan että vuoden 1999 toiminnan perusteella oli Puistolassa toimiva Hontai Judo valittu Vuoden 1999 judoseuraksi. Perusteluina Lindberg mainitsi mm. nuoren seuran suuren aktiivisuuden kaikilla tahoilla; Hontai Judon nuoret aktiivit ovat monilukuisina ja menestyksellisesti osallistuneet leiri- ja kilpailutapahtumiin sekä kotimaassa että ulkomailla, ja seura on myös kunnostautunut viimeisten vuosien aikana järjestämällä useita laadukkaita leiri- ja kilpailutapahtumia. Hontai Judon nuoret kilpailijat kamppailevat jatkuvasti kärkisijoista ja ovat saavuttaneet useita SM-mitaleita. Myös seuran nousu Suomen Judoliiton 130 seuraa käsittävässä seurarankingissa arvostettuun kärkiviisikkoon eli valioluokan seuraksi on selvä osoitus siitä monipuolisesta ja tuloksekkaasta työstä, jota seurassa tehdään, totesi puheenjohtaja Lindberg ojentaessaan Hontai Judon perustajajäsenelle ja pääopettajalle Staffan Lindgrenille 'Vuoden 1999 seura' -kunniadiplomin.

 

Text Box: Seurassa tapahtuva perustoiminta on kaikkein tärkeintä, korostaa Hontai Judon pääopettaja Staffan Lindgren. Nuorten on saatava kehittää taitojaan turvallisessa ympäristössä kukin omien edellytystensä mukaan.

 

Aktiiviset vanhemmat tärkeä osa seuratyötä

Pelkästään vapaaehtoisvoimin toimiva seura ei tule toimeen ilman aktiivisia vanhempia, toteaa seuran nuorisovastaava Satu Lindgren. Tapahtumien järjestämiseen tarvitaan apua, ja osallistuminen toisella paikkakunnalla oleviin tapahtumiin ei onnistu, elleivät kyydit järjesty jollakin tavalla. Tässä suhteessa Hontai Judo on ollut onnekas; vanhemmat tukevat aktiivisesti nuoriaan heidän harrastuksessaan eivätkä pelkästään tuo heitä 'hoitoon' pariksi tunniksi viikossa. Yhteisten tapahtumien järjestelyissä vaaditaan vanhempien panosta, ja tässä suhteessa Hontai Judon tukijoukot ovat toistuvasti kunnostautuneet. Selvää on myös se, että nuoret eivät liiku yksikseen, vaan tarvitaan kuljettajia ja ohjaajia, jotka ovat ryhmiensä mukana tapahtumissa. Judo sopii myös perheharrastukseksi ja niinpä useimmilla seuran vetäjistä on myös omat lapset mukana seuran toiminnassa!

 

Uula Salmiselle hopeaa Tanskassa

Perinteinen, nyt jo kymmenettä kertaa järjestettävä, Limfjords-Cup oli jälleen kerännyt lähes neljäsataa nuorta judokaa ikäluokista 14-19 vuotta Tanskan Aalborgiin pääsiäisviikonlopuksi. Osanottajaluettelossa esiintyi nuoria yli 10 eri maasta, ja Suomi oli jälleen hyvin edustettuna lähes viidelläkymmenenellä kilpailijalla. Hontai Judon Uula Salminen voitti viidestä ottelustaan neljä ja sijoittui tällä tuloksella toiseksi B-poikien alle 73 kilon painoluokassa.

 

Tero Malkille kultaa Hämeenlinnasta

Hämeenlinna Shiai järjestettiin jo 31. kerran. Osallistujia tähän Vapun alla järjestettyyn kisaan oli jälleen yli kolmesataa alkaen alle 10-vuotiaista aina senioreihin asti. Hontai Judon Tero Malkki teki hyvää työtä B-poikien –50 kilon sarjassa, jossa hän korjasi kultamitalin itselleen neljällä otteluvoitolla. D-poikien –34 kilon sarjassa selvisi Pietro Casagrande kolmella ipponvoitolla pronssipallille. Myös Janne Mäki sijoittui kolmanneksi voitettuaan kaksi ottelua ipponin arvoisin suorituksin.