TIEDOTE 07.02.00

Staffan Lindgren

HONTAIN NUORET JUDOKAT MENESTYIVÄT VARKAUDESSA JA KOTKASSA

Stella Lindgrenille kultaa Finlandia Cupissa

Vuoden 2000 judon arvokilpailusarjat pyörähtivät jälleen käyntiin monella rintamalla. Ensimmäisenä käynnistyi kolmiosainen aikuisten Finlandia-Cup-sarja. Vantaalla 8.1. käydyssä osakilpailussa Hontai Judon Stella Lindgren otti varman voiton N-52 kg:n sarjassa neljällä otteluvoitolla, joista kolme täysillä ippon-suorituksilla. Naisten -57 kg:n Suomenmestaruutta hallussaan pitävä Stella kilpailee seuraavaksi tulevana viikonloppuna Eestin avoimissa mestaruuskilpailuissa.

Varkauden Samurai-Cupissa kultaa Tero Malkille

B-nuorten (alle 17 v.) kolmiosaisen Samurai-Cupin ensimmäinen kierros käytiin viikonloppuna Varkaudessa. Hontain judokoista pärjäsi parhaiten Tero Malkki joka voitti BP-50 kilon sarjansa kolmella ipponin arvoisella suorituksella. Pronssimitalin saivat kovien ottelujen jälkeen kaulaansa Uula Salminen sarjassa BP-73 ja Salla Härkönen sarjassa BT-44 kg.

Kotkan Junnukannu-kisassa 6 mitalia

Samana viikonloppuna käytiin Kotkassa nuorempien C-, D ja E-nuorten judokilpailut. Hontai Judon joukkueesta puuttuivat loukkaantumisten ja flunssan takia muutama kokeneimmista, mutta menestys oli silti hyvä, sillä jokainen kuuden nuoren joukkueesta sai Kotkassa mitalin kaulaansa. Parhaiten menestyivät pienimmät, EP-27 kilon sarjassa otelleet Jaakko Toppari, joka voitti kultaa neljällä otteluvoitolla, ja samassa sarjassa toiseksi tullut Miika Laitinen, joka voitti kolme ottelua. Janne Mäki kipusi pronssipallille DP-38-sarjassa kahdella ipponvoitolla. D-tyttöjen -38 kilon sarjassa sijoittui Katja Jokikokko kolmanneksi yhdellä ipponvoitolla, ja CT-40-sarjassa voitti Nina Sainio ainoan vastustajansa nopealla ipponin arvoisella heitolla. Katri Maijala sai tällä kertaa sarjavoiton kumartamalla CT-60-sarjassa.