Hontai Judo ry
Staffan Lindgren

Tiedote
24.11.2002


Kultaa Jaakko Topparille ja pronssia Tero Malkille Judo Finnish Open for Juniors-kisassa

Suomen suurimmat judokilpailut käytiin Kuusankoskella 23.11.2002

Viikonloppuna käyty perinteinen nuorten kansainvälinen judokilpailu, jota tänä vuonna markkinoitiin nimellä Judo Finnish Open for Juniors, oli kerännyt ennätysmäärän nuoria Kuusankosken Urheilutalolle. Tungosta riitti kun liki viisisataa nuorta otteli mestaruuksista, joten ei ole ihme, että kisapäivä venyi iltamyöhään, vaikka käytössä oli viisi ottelualuetta. Kilpailuun osallistui kolmesataa ulkomaalaista, etupäässä Venäjältä ja Baltian maista, mutta myös Puolasta, Itävallasta ja Ruotsista oli mukana vahvat joukkueet. Nuorimmat ikäluokat olivat 11-12 vuotiaat D-juniorit, ja vanhimmat alle kaksikymppiset A-nuoret. Hontai Judo osallistui kuuden nuoren ryhmällä, ja tulos yksi kulta, yksi pronssi sekä kaksi viidettä sijaa oli kisojen kovaan tasoon nähden varsin hyvä.

Nuorimpien eli D-poikien sarjassa joutui Miika Laitinen ensin ottelemaan yhden ottelun väärää vastustajaa vastaan toimitsijoiden kömmähdyksen vuoksi. Itsensä näin turhaan väsyttänyt Miika ei jatkossa saanut itsestään enää parastaan irti, vaikka voittikin yhden ottelun, joten hän jäi tällä kertaa ilman sijoitusta.

DP-38 kilon sarjassa joutui Pietro Casagrande heti ensimmäisessä ottelussan tunnustamaan venäläisen, sarjan lopulta voittaneen, ilmiömäisen Kirill Savitskiy'n paremmakseen, mutta keräilyissä hän selvitti kolmen vastustajaa peräkkäin aktiivisella ja hyökkäävällä ottelutyylillään, päästen näin pronssiotteluun. Tätäkin ottelua Pietro hallitsi selvästi, mutta jäi silti ilman pistesuorituksia vastustajan onnistuessa kerran omassa yrityksessään, joten Pietron sijoitus jäin näin viidenneksi.

Saman ikäluokan alle 50:n kilon sarjassa otteli myös Janne Mäki itsensä pronssiotteluun kahdella otteluvoitolla, mutta jäi sitten tappion myötä viidenneksi.

Kultamitalin sai kaulaansa Jaakko Toppari C-poikien alle 34:n kilon sarjassa kahdella otteluvoitolla, jotka tällä kerralla tulivat tutuista kotimaisista vastustajista.

A-poikien alle 60:n kilon sarjassa voitti Tero Malkki ensin alkuotteluissa suomalaisen ja venäläisen ipponin arvoisilla tekniikoilla. Semifinaalissa vastaan tullut venäläinen mustan vyön haltija Jevgenij Kudjakov, joka sarjan lopulta voitti, oli vielä liian kova pala Terolle, mutta pronssiottelussa Tero heitti puolalaisen vastustajan jälleen ipponin arvoisesti saaden näin pronssimitalin kaulaansa.

Uula Salminen pääsi ottelemaan AP-73-sarjassaan vasta kahdeksan tunnin odotuksen jälkeen. Ensimmäinen ottelu ei oikein ottanut sujuakseen päätyen tappioon, ja kun vastustaja sitten karsiutui seuraavalla kierroksella, ei Uula pääsyt lainkaan jatkamaan.

Erkki Jokikokko valittiin Suomen Judoliiton hallitukseen
Kuusankoskella pidetyssä Suomen Judoliiton syysliittokokouksessa valittiin Hontai Judon vastuuhenkilöihin kuuluva ja Etelä-Suomen aluepäällikkönä vuoden alusta toiminut Erkki Jokikokko yksimielisesti SJuL.n hallitukseen. Erkki on luvannut keskittyä hallitustyöskentelyssään Judoliiton aluetoiminnan ja koulutustoiminnan kehittäämiseen.


Pietro Casagranden heittoyritys jää hyvästä alusta huolimatta hieman vaillinaiseksi käsiotteen irrottua


Tästä hyökkäyksestä vastustaja ei enää päässytkään luikertelemaan irti, lopputulos yuko