Hontai Judo ry
Staffan Lindgren

Tiedote
8.4.2002


Hontai Judon Suvi Hokkaselle hopeaa Aalborgissa

Jokakeväinen Limfjords Cup Tanskan Aalborgissa keräsi jälleen pääsiäisenä lähes 400 nuorta ikäluokista 15-19 vuotta. Mukana oli edustajia kaikista Pohjoismaista aina Islantia myöden, ja lisäksi vahvat joukkueet Saksasta, Hollannista, Ranskasta ja Englannista. Puistolassa toimivaa Hontai Judoa edustivat Suomen Judoliiton joukkueessa neljä nuorta; vielä B-nuorissa kilpaileva Suvi Hokkanen, sekä A-nuorissa ottelevat Salla Härkönen, Tero Malkki ja Uula Salminen.

Salla Härkönen aloitti pirteästi ippon-voitolla tanskalaisesta vastustajasta. Seuraavan ottelun Salla hävisi hollantilaista vastaan, mutta pääsi vielä pronssiotteluun, jossa hän tiukan taiston jälkeen joutui antautumaan vastustajan tekemään käsilukkoon.

Tero Malkki joutui ensimmäisessä ottelussa hollantilaisen mustavöisen judokan nopean hyökkäyksen yllättämäksi. Vastustajan eteneminen semifinaaleihin avasi kuitenkin Terolle jatkomahdollisuuden keräilyjen kautta. Seuraavassa ottelussa kukistui ruotsalainen sisäreisiheitolla ja sitä seuranneella pitävällä sidonnalla, mutta sitten tie tyssäsi tuttuun suomalaiseen vastustajaan. Uula Salminen otteli -73 kilon sarjassa yhteensä 5 ottelua. Ensimmäisen hän voitti ipponin arvoisella heitolla. Seuraavaksi asettui vastaan sarjan lopullinen voittaja. Tasainen, ilman suorituspisteitä jäänyt ottelu päättyi Uulan tappioksi hänen saamaansa passivisuusvaroituksen johdosta. Keräilyissä Ulla voitti vielä tanskalaisen ja saksalaisen, mutta sitten hän jäi viidennessä ottelussaan sidontaan, josta ei väsyneenä enää jaksanut rimpuilla irti. Isossa sarjassa oli Uulan lopputulos 7. sija.

Ainoasta mitalisijoituksesta vastasi tällä kertaa Suvi Hokkanen, joka selvitti itsensä sarjansa finaaliin kolmella heittotekniikoin voitetulla ottelulla. Finaalissa kokeneempi ruskeavöinen vastustaja sai heitettyä Suvin kaksi kertaa waza-arin arvoisesti, ja näin oli Suvin tyytyminen tällä kertaa hopeamitaliin. Kilpailujen jälkeiseen kolmen päivän harjoitusleiriin osallistuivat Salla, Tero ja Uula.

Junnu-Cup-harjoituskilpailussa vilskettä Kirkkonummella

Joni Vuorio on juuri saanut vastustajansa pitävään sidontaan ja tuomari komentaa 'Osaekomi' jolloin sidonta-ajanotto käynnistetään.

Etelä-Suomen alueen perinteinen harjoituskilpailu Junnu-Cup oli tällä kertaa kerännyt ennätykselliset 200 kpl 7 - 14 vuotiasta valko- ja keltavöistä judokaa Kirkkonummelle, jossa harjoitusta saivat myös tuomarit ja toimitsijat. Oppia saivat varmaankin myös ne lukuisat vanhemmat, jotka olivat mukana kannustamassa lapsiaan näiden ensimmäisessä judokilpailussaan. Kilpailupaikan tunnelma oli ajoittain jopa tiivimpää kuin huippujen kilpaillessa, ja päivän mittaan nähtiin monta kaunista tekniikkaa, vaikka jotkut kilpailijoista olivat aloittaneet judon harrastamisen vasta viime syksyllä.


Miika Ronkanen sai elämänsä ensimmäisessä judokilpailussa kultamitalin kaulaansa kolmella otteluvoitolla.

Hontai Judosta osallistui 16 nuoren ryhmä ja näistä peräti 11 palkittiin mitalilla. Syksyllä aloittaneista taisteli Miika Ronkanen itselleen kultamitalin kolmella otteluvoitolla, ja pronssisen mitalin saivat kaulaansa Mia Mehrein, Joni Vuorio ja Tommi Teittinen. Vuoden pidempään harjoitelleista selvittivät Maria Waxlax ja Mikko Etelä itsensä hopeapallille, ja Toni Malkki pronssille. Kokeneimpaan kaartiin kuuluneet Eetu Sällinen sekä Ossi ja Raimo Ahola voittivat kukin sarjansa kolmella otteluvoitolla Lauri Sihvosen sijoittuessa sarjassaan toiseksi.