Hontai Judo ry
Staffan Lindgren

Tiedote
13.1.2002


Hontai Judo isännöi Finlandia Cupin ja Alempien vöiden Mestaruuskisat

Viikonloppu oli jälleeen kiireinen Hontai Judolle, joka vastasi kahden ison judokisan järjestämisestä. Itse kisojen järjestelyihin osallistui yhteensä yli 30 hekilöä, ja kun vielä lasketaan mukaan kilpailuihin osallistuneet hontai'laiset, voidaan todeta että lähes 50 seuran jäsentä tai heidän vanhempaansa osallistui tavalla tai toisella kisaviikonloppuun. Vaikean salitilanteen johdosta jouduttiin molemmat kisat viemään Helsingin ulkopuolelle.

Lauantaina käytyyn Suomen Judoliiton valiokisoihin kuuluvan kolmiosaisen Finlandia Cupin päätöskierrokseen Järvenpäässä otti osaa 80 maamme huippuihin kuuluvaa miestä ja naista sekä heidän nuoria haastajiaan. Hontai Judosta osallistuivat nuorten moninkertaiset SM-mitalistit Tero Malkki, Uula Salminen, Suvi Hokkanen ja Salla Härkönen sekä Sveitsistä vaihto-oppilaana Suomessa oleva Sandra Imhof, jotka kaikki saivat rutkasti kokemusta aikuissarjojen tasosta. Uula otti yhden voiton käsilukolla ja taisteli itsensä jatkoajalle rutinoitunutta Suomen mestaria vastaan. Päivän päätteeksi sai Suvi kaulaansa hopeamitalin ja Tero pronssimitalin.

Sunnuntaina olivat vuorossa Suomen Judoliiton Alempien vöiden Mestaruuskisat, jotka järjestettiin Vantaan Hakunilassa. Kisoihin osallistui 180 kelta- ja oransivöistä kilpailu-uraa vasta kokeilevaa judokaa poikien ja tyttöjen sekä miesten ja naisten sarjoissa. Hontaista osallistui 10 nuorta ja yksi aikuinen, mikä hyvin kuvaa seuran nuorisopainotteisuutta. Kultamitalin ottivat nuorten sarjoissa Jaakko Toppari, Samuli Pöntinen sekä Eero Ahola, hopeamitalin sai kaulaansa Miika Laitinen ja pronssia Aleksi Ristola. Miesten -73 kilon sarjassa taisteli ensikertalainen Jukka Reinikainen itsensä pronssipallille neljällä otteluvoitolla, joista kolme ipponilla. Hieno suoritus kertakaikkiaan!

Molempien isojen kisojen läpivienti sujui hontai'laisilta jo totuttuun tapaan sujuvasti ja aikataulussa, ja seura saikin jälleen paljon kiitosta kaikista järjestelyistä. Kanttiini Eija Härkösen ja Pirre Maijalan johdolla hemmotteli yleisöä ja tuomareita sekä toimitsijoita tarjonnallaan. Tilajärjestelyt sekä suurimmat tähän mennessä Suomessa nähdyt kello- ja pistetaulunäytöt keräsivät runsaasti kehuja niin katsojilta kuin itse kilpailijoilta sekä tuomareilta.


Järvenpään Akagin hieno sali oli tehokkaassa
käytössä Finlandia Cupin päätöskisassa


Judon alempien vöiden mestaruuskisoissa taisteli
180 ottelijaa mestaruuksista upeissa puitteissa.


Hontai Judon selkeä kello- ja pistenäyttö sai paljon kehuja