Hontai Judo ry
Staffan Lindgren

Tiedote
13.1.2002


Tero Malkki valittiin Hontai Judon Vuoden Judokaksi

Hontai Judo palkitsi sunnuntaina vietetyn seuran talviulkoilupäivän yhteydessä vuonna 2001 erityisesti ansioituneet judokat. Koko perheen tapahtuma keräsi paikalle yli sata henkilöä, kun myös sisarukset ja vanhemmat osallistuivat innolla, vaikka Suomen talvisää näytti ailahtelevuutensa hyisen tihkusateen muodossa. Puolentoista tunnin aikana ehti 75 nuorta kiertää luontopolun ja osallistua erilaisiin taitoa ja kekseliäisyyttä vaativiin tehtäviin, joista kilpailtiin leikkimielellä eri ikäluokissa. Myös nuorten vanhemmat osallistuivat innolla niin näihin kuin mäenlaskuun ja makkaranpaistoonkin.

Tunnollisimmille tunnustusta
Ulkoilun jälkeen oli virvokkeiden ja palkintojen jaon vuoro. Eri ryhmien vetäjät esiteltiin kaikille ja kukitettiin. Myös Hontai Judon tapahtumissa ahkerasti mukana toimineet nuorten vanhemmat Jaana Casagrande, Eija Härkönen, Birje ja Tane Maijala, Liisa Toppari ja Tellervo Myllynen saivat kiitokseksi symbolisen kukan. Jokaisesta nuorten harjoitusryhmästä huomioitiin muutama henkilö lähinnä hyvän harjoitteluahkeruuden ja –asenteen perusteella. Vaikeat valinnat kohdistuivat tällä kertaa seuraaviin nuoriin: Jenna Heiniö, Edo Waxlax, Mia Mehraein, Klaus Verlin, Aleksi Mikkola, Otto Tynkkynen, Piia Vuorinen, Lauri Pellinen, Miika Laitinen, Tuula Myllynen ja sveitsiläinen vierailijamme Sandra Imhof.

Hontai Judo sijalla 5 Judoliiton Ippon-rankingissa
Suomen Judoliiton ylläpitämässä kilpailutuloksiin perustuvassa Ippon Rankingissa on Hontai Judo jo useamman vuoden ollut mukana kymmenen seuran kärkiryhmässä. Vuoden 2001 tuloksissa seura nousi kaikkien aikojen parhaimpaan sijoitukseensa, viidenneksi, yhdentoista nuoren tuomien pisteiden turvin. Tulos on todella hyvä, varsinkin kun ottaa huomioon että kaksi edellistä vuotta henkilökohtaisten sarjojen ykköspaikan vallannut Stella Lindgren ei loukkaantumisten vuoksi pystynyt osallistumaan kuin muutamaan kilpailuun koko vuoden aikana. Harjoittelustipendeillä palkittiin nuorten SM-kultaa voittaneet Tero Malkki ja Suvi Hokkanen, joka lisäksi sai SM-hopeaa toisessa ikäluokassa ja sijoittui oman sarjansa kärkeen Ippon-rankingissa, sekä niinikään SM-hopeaa voittaneet Julia Casagrande ja Katri Maijala. Myös SM-pronssimitalistit Salla Härkönen, Uula Salminen ja Joni Kaske saivat harjoittelustipendin.

Pokaalit ja miekat kiertoon uusille haltijoille
Hontai Judon perinteisiin kiertopalkintoihin kaiverrettiin jälleen uudet nimet. Vuoden Yllättäjäksi valittiin vasta reilut kaksi vuotta harjoitellut Heikki Jusssila, joka on rohkeasti lähtenyt isoihin kansallisiin kisoihin ja myös pärjännyt niissä. Vuoden Juniori-kiertopokaalin sai vuodeksi haltuunsa Janne Mäki, joka on nuoresta iästään huolimatta jo moneen kertaan kilpaillut sekä Ruotsissa että Hollannissa hyvin tuloksin. Vuoden Nuori-palkinnon, lyhyen japanilaisen miekan eli wakizashin saa vuodeksi ripustaa seinälleen Suvi Hokkanen, joka SM-kullan ja hopean lisäksi korjasi myös B-nuorten kevätkauden pääkilpailun kolmiosaisen Samurai-Cupin kokonaisvoiton useiden muiden turnausvoittojen lisäksi. Lopuksi nimettiin Hontai Judon Vuoden Judoka, joksi valittiin Suomea viime kesänä Espanjassa pidetyissä Nuorten Euroopan Olympiapäivillä menestyksekkäästi edustanut SM-kultamitalisti Tero Malkki. Hän saa vuodeksi haltuunsa pitkän japanilaisen miekan, katanan.


Ulkoilutapahtumaan osallistui yli sata henkilöä, muksuista aikuisiin.


Lämmittely ja makkaranpaisto nuotion äärellä maistui hyisessä säässä


Tunnolliset harjoittelijat saivat tunnustusta

Lisää kuvia ja juttua löydät Jokikokon Erkin sivuilta