Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
Tiedote 14.10.2001

Hontai Judossa sovittiin pelisäännöistä

Seuran vetäjät ja lasten vanhemmat sopivat vuosittain yhteisistä pelisäännöistä. Yhteisymmärrys on ollut helppo löytää, ja se on puettu säännöiksi jotka ovat salin seinällä sekä netissä (www.hontaijudo.fi ) kaikkien luettavissa ja allekirjoitettavissa. Lähtökohtana toiminnalle on se, että olemme aidosti kiinnostuneita lasten tekemisestä ja huomioimme jokaisen tämän omista lähtökohdistaan. Positiivinen kannustaminen, reilu peli ja terveet elämäntavat kuuluvat ilman muuta asiaan. Liikunnan tulee olla iloista ja tarjota lapsille turvallisia tapoja kehittää osaamistaan ja kokeilla uusia asioita. Näihin kuuluvat myös judokilpailut. Kannustamme nuoria kokeilemaan kilpailemista muutaman kerran, sillä miellämme kilpailut osana judoa ilman sen kummempia menestymispaineita. Myös jännittäminen sekä väistämättömät tappion hetket on hyvä oppia kestämään!


Pelisääntöjä selvitettiin tatamin laidalla Erkki Jokikokon johdolla.

Junnu-cupissa kokemusta ja menestystä hontai'laisille
Nummelassa järjestettiin alle 13-vuotiaille judokoille opetuskilpailut, joiden tarkoituksena oli judotaitojen testaamisen ohella opetella kilpailemista ja kilpailusääntöihin tutustumista. Kilpailuihin osallistui yli 100 valko- tai keltavöistä, vain vähän kilpailukokemusta omaavaa judokaa, jotka jaettiin iän ja painon mukaan sarjoihin. Osallistujista peräti 21 oli Hontai Judosta.

Järjestäjien pyrkimyksenä oli saada tytöille ja pojille omat sarjat; aina ei tässä kuitenkaan onnistuttu sillä iän lisäksi piti huomioida myös ottelijoiden painot. Kovimman vastuksen hontailaisista sai ensikertalainen Leila Piirainen, joka otteli pirteästi poikien sarjassa. Leila saikin seuran tsemppari-kunniakirjan.

Ossi Ahola, Heikki Jussila ja Eelis Seppänen voittivat sarjansa.. Viime vuonna judoharrastuksen aloittaneet ja ensimmäisiin judokisoihin osallistuneet Jouni Koskensalo, Markus Koponen, Aleksi Piirainen ja Aleksi Ristola saivat kaulaansa hopeamitallin. Pronssipallille ylsivät Raimo Ahola, Ville ja Henrikki Pöntinen, Eetu Sällinen sekä Pia Vuorinen.

Eden-Shiai Tampereella
Kokeneimmat kilpailijat mittelivät taitoaan viime sunnuntaina Tampereella osallistujamäärältään eräässä Suomen suurimmassa judokilpailussa, joka oli koonnut yli 300 kilpailijaa ympäri Suomea. Mukana oli myös joukkue Eestistä. Paras suoritus oli Janne Mäellä. joka voitti kaikki kilpailijansa täydet pisteet eli ipponin antaneilla suorituksilla ennen täyttä aikaa. Samassa sarjassa hopealle sijoittui Heikki Jussila, joka oli edellisenä viikonloppuna voittanut junnucupin.

Hopeamitalin tytöissä sai Suvi Hokkanen, joka voitettuaan kolme edellistä otteluaan selvästi hävisi finaalissa tiukan kamppailun jälkeen tuomariäänestyksellä tamperelaiselle tytölle, joka viime kesänä edusti Suomea Nuorten olympiapäiville Espanjassa. Katri Maijala sai pronssia ja ikäluokkaa vanhemmassa sarjassa hopeaa. Nuoremmissa pojissa Jaakko Toppari voitti kolme ottelua selvästi ja hävisi sitten finaalin lahtelaiselle vastustajalleen voittaen hopeaa. Pietro Casagrande, joka hävisi ensimmäisen ottelunsa virolaiselle sarjavoittajalle, eteni keräilyjen kautta kahdella otteluvoitolla pronssipallille.


Hiukan taitaa jännittää kun odotetaan ensimmäistä ottelua.

Ensi viikonloppuna suuntautuu kokeneimpien nuorten matka Tukholmaan Ruotsin nuorten avoimiin mestaruuskilpailuihin. Tämän jälkeen onkin edessä kauden päätavoite, nuorten Suomenmestaruus-kilpailut Raisiossa lokakuun lopussa.