Hontai Judo ry

TIEDOTE 21.11.99

Staffan Lindgren

 


HONTAI JUDO KAHMI MITALEITA TUKHOLMASSA

Ruotsin suurimmat judokisat

Hontai Judon nuori joukkue teki pikaisen viikonloppuristeilyn Tukholmaan osallistuen siellä vuoden suurimpaan judokilpailuun, yli 400 osanottajaa keränneeseen Modul-Cupiin. 12 kilpailijaa, kaksi valmentajaa ja kaksi huoltajaa käsittänyt joukkue oli syystä tyytyväinen matkaansa, sillä lauantaipäivän saldo oli mahtavat 10 mitalisijaa; 3 kultaa, 3 hopeaa ja 4 pronssia!

Päivän parasta tahtia esitti ensikertalainen Jaakko Toppari, joka voitti C-poikien alle 25 kg:n sarjan jossa oli 16 osanottajaa. Jaakko selviytyi ipponin arvoisin heitoin kaikista neljästä vastustajastaan niin nopeasti, että aikaa ehti kulua näihin neljään otteluun yhteensä vaivaiset 28 sekuntia!

Alle 35-kiloisten C-poikien sarja oli kisojen suurimpia, ja voittajan selvittämiseen vaadittiin yli kolme tuntia otteluita. Pietro Casagrande joutui tällä kertaa tyytymään vain yhteen otteluvoittoon vastustajien ollessa pääosin vuoden tai pari häntä vanhempia.

C-tyttöjen puolella niinikään ensimmäisissä ulkomaankisoissa ollut Katja Jokikokko arasteli turhan paljon ensimmäisessä ottelussaan, mutta sisuuntui sitten tappiostaan niin, että voitti kolme seuraavaa vastustajaansa puhtaasti ipponin (10p) ja waza-arin (7p) arvoisilla heitoilla ja sidonnoilla ja sijoittui lopulta pronssille.

Ylempivöisten tyttöjen sarjassa oli Julia Casagrande totuttuun tapaan selvä ykkönen voitettuaan kolme ottelua ipponilla ja yhden tuomariäänestyksellä. Salla Härkönen selviytyi tässä sarjassa kolmanneksi voittaen ruotsalaiset vastustajansa selvästi heittoipponein ja häviten vain suomalaisille kilpakumppaneilleen.

Hontai Judon joukkueen kokemattomimmat kilpailijat olivat vuosi sitten syksyllä judouransa aloittaneet Janne Lehtinen, Tomi Nyholm ja Joni Kaske, jotka nyt avasivat kansainvälisen kilpailu-uransa komeasti. Kukin heistä voitti hopeaa omassa painoluokassaan alempivöiden sarjassa oteltuaan 3 - 4 voittoisaa ottelua, joista monet päättyivät näyttäviin heittosuorituksiin.

Vatsavaivainen Tero Malkki jäi tällä kertaa pronssille kokeneimpien A-poikien -50 kg:n sarjassa. Hiukan vähemmän kokemusta omaavien B-poikien vastaavassa sarjassa selviytyi Daniel Karlberg voittajaksi neljällä voitolla, joista kolme tuli ipponin arvoisin suorituksin. Vihreävöinen Daniel voitti mm. kaksi sinivöistä ruotsalaista.

A-poikien alle 66 kg:n sarjassa saivat Stefan ja Sixten Lindgren kilpailla Ruotsin parhaimmiston kanssa. Stefan sijoittui tässä sarjassa kolmanneksi kolmella otteluvoitolla hävittyään semifinaalissa sarjan voittaneelle mustavöiselle Ruotsin mestarille.

 

 

Modul 1 Cup 4:n täydellinen tulosluettelo 20.11.1999

Tuomarikoulutusta ja harjoituskilpailut

Edellisen viikonlopun lauantaina osallistui Etelä-Suomen nuorista kilpailijoista muodostuva Tehotiimi sääntö- ja tuomarikoulutusta käsittäneeseen tapahtumaan. Suomen Judoliiton tuomarivaliokunnan puheenjohtajan Staffan Lindgrenin johdolla käytiin tarkasti läpi kaikki sääntökiemurat ja tulkinnat ja harjoiteltiin erilaisten tilanteiden hyödyntämistä sekä käytännön tuomitsemista. Sunnuntaina järjestetyissä kelta- ja oranssivöisten Junnu-Cup- harjoituskilpailussa Tikkurilassa kokeilivat muutamat kurssilaisista käytännön tuomitsemista, ja kilpailujen päätteeksi oli Staffanilla ilo todeta että Hontai Judo oli saanut kaksi uutta tuomaria, kun Timo Lehtonen suoritti C-tuomarilisenssin ja Julia Casagrande nuorempien D-tuomarilisenssin. Itse Junnu-Cup -kilpailussa palkittiin Osmo Virta Hontai Judon tsempparina. Pietro Casagrande voitti kultaa sarjassaan ja Jaakko Toppari jäi kahden komean voiton jälkeen harmittavasti alakynteen finaalissa saaden tyytyä hopeaan. Janne Mäki sijoittui yhdellä voitolla viidenneksi sarjassaan.

Puistolan alueleirille odotettavissa vilskettä

Tulevana viikonloppuna järjestää Hontai Judo Etelä-Suomen alueleirin Puistolan ala-asteella. Lauantai-aamulla alkavaan tapahtumaan odotetaan toistasataa osallistujaa ja ohjelmassa on judotekniikkaa ja harjoituksia usean mestarijudokan johdolla. Suomen judon pioneereihin kuuluva Erkki Nupponen 5. dan opettaa legendaarista sisäreisiheittoaan, ja EM-pronssimitalisti Marjo Vilhola sekä MM-kävijä Matti Lattu opettavat omia erikoisuuksiaan. Nuorille ja ohjaajille tarjotaan judoa mm. leikkien muodossa, ja kuntoilijoille sekä vyökokeisiin valmistautuville järjestetään kata- ja tekniikkakertausharjoituksia. Myös muksut eli 4-7-vuotiaat pääsevät kokeilemaan alueleiritunnelmaa omassa harjoituksessaan sunnuntaina puolelta päivin. Kanttiinista saa ruokaa ja virvokkeita koko tapahtuman ajan, ja harjoitusten väliajoille on järjestetty puuhaa nuorimmille, kertoo Hontai Judon pääopettaja Staffan Lindgren, ja lisää, että ajankohtaista tietoa 10 vuotta täyttävän seuran toiminnasta löytää aina seuran webbisivuilta osoitteessa www.dlc.fi/~hontai.