Hontai Judolle kolme SM-mitalia Kuopiossa 18.-19.10.1997

Judon nuorten SM-kisat käytiin viikonloppuna Kuopiossa, jonne oli kokoontunut koko maan parhaat judokat taistelemaan SM-mitaleista. Yhteensä yli 170 nuorta osallistyui kisoihin, jotka käytiin kaksipäiväisinä siten, että lauantaina ratkaistiin mestaruudet B-poikien eli 15-17-vuotiaiden sarjoissa, ja sunnuntaina olivat vuorossa alle 19-vuotiaat tytöt sekä alle 21-vuotiaat pojat.

Hontai Judon tulos oli yli odotusten; yksi kulta ja kaksi pronssia! B-poikien alimmassa sarjassa -45 kg joutui 14-vuotias Paolo Casagrande samaan lohkoon toisen kärkirankatun kanssa ja kun Paolo tässä ottelussa kärsi niukan tappion tuomarin antaman passiivisuusvaroituksen johdosta, oli tie finaaliin poikki. Pronssille Paolo kuitenkin raivasi tiensä varmoin ottein, ja näin oli Hontai Judon ensimmäinen poikien SM-mitali varmistettu.

Ensimmäistä kauttaan B-pojissa kilpaileva Stefan Lindgren aloitti kahdella voitolla ja sai sitten vastaansa sarjan kokeneen ennakkosuosikin, joka ensi vuonna siirtyy A-poikiin. Tässä ottelussa Stefan koki nopean tappion, mutta viimeisessä ottelussa hän kokosi itsensä hyvin ja otti selvän voiton saaden näin hieman yllättäen pronssimitalin kaulaansa.

Sunnuntaina oli vuorossa Stella Lindgren, jolla oli jo ennestään sekä kulta- että hopeamitali nuorten SM-kisoista. Stellan sarja -52 kg oli tyttöjen suurin sarja peräti kahdellatoista osanottajalla. Vaikka ennakkosuosikin paineet olivat Stellalla kovat, hallitsi hän tilanteet loistavasti ja selvitti kaikki neljä vastustajaansa ippon-suorituksilla niin nopeasti, että hän ei viipynyt matolla yhteensä edes yhtä täyttä otteluaikaa eli neljää minuuttia. Voitollaan Stella säilytti kärkipaikkansa tyttöjen ranking-listalla Suomessa.

Seuraavaksi Hontai Judon nuorilla on edessään judon alueleirin järjestäminen Puistolassa marraskuun lopulla ja joulukuun alussa suuntaa iso joukko kilpailumatkalle Euroopan kovimpiin judomaihin kuuluvaan Hollantiin.