Hontai Judo ry
Staffan Lindgren

Tiedote
22.1.2002


Hontai Judon nuorimmat Junnu-Cupissa Loviisassa

Uula Salmiselle D-tuomarilisenssi
Sunnuntaina Loviisassa järjestettyihin Etelä-Suomen alueen nuorimpien ja vasta lyhyen aikaa judoa harrastaneiden harjoituskilpailuihin osallistui liki 130 innokasta 7 ja 13 vuoden väliltä olevaa valko- ja keltavöistä judokanalkua.

Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua kun osallistujat kilpailujen alkua odotellessa pyörivät ympäri tatamia, käytäviä, katsomoja ja kahviota; touhuamista riitti eikä pahemmin hermostuttu vaikka kilpailujen alku antoi odottaa itseään.

Kisat olivat harjoitusta myös kokemattomille järjestäjille ja ja uusille tuomareille, sillä mukana tuomitsemassa oli samana viikonloppuna järjestetyn tuomarikurssin oppilaita. Hontai Judon nuorten suomenmestari Uula Salminen suoritti kurssilla D-tuomarilisenssin ja osoitti hyvää arvostelykykyä tuomioissaan. Hontai Judo olikin hyvin edustettuna tuomaripuolella, sillä mukana tuomitsemassa olivat lisäksi Timo Lehtonen sekä kilpailujen valvojana ja 'kummina' toiminut Etelä-Suomen alueen uusi aluepäällikkö, Erkki Jokikokko, joka vuodenvaihteessa sai alueen toiminnan koordinoinnin vastuulleen toimittuaan edellisen vuoden apulaisaluepäällikkönä.

Monet nuorista olivat nyt ensimmäistä kertaa kokeilemassa miltä otteleminen tuntuu, ja innostus oli välillä monta kertaa kovempaa luokkaa kuin taidot. Jokainen sai otella vähintään kaksi kertaa, ja sarjat jaettiin painon ja iän mukaan mahdollisimman tasaväkisiksi. Hontai Judon kahdentoista nuoren joukkue korjasi tällä kertaa 8 mitalia. Kultaa ottivat sarjoissaan Eero ja Raimo Ahola, kumpikin kolmella ippon-voitolla. Hopealle selvisivät Miia Mehraein, Nana ja Joni Katajainen sekä Mikko Etelä, joka elämänsä ensimmäisissä judokisoissa otti kolme hienoa voittoa ipponin arvoisilla suorituksilla. Myös Joni otti kolme ipponvoittoa. Pronssimitalin saivat kaulaansa Piia Vuorinen ja Maria Waxlax.

Seuraavana ovat vuorossa kansalliset kilpailut Tampereella, ja helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna A- ja B-nuorten kolmiosaisen kilpailusarjan Samurai Cupin ensimmäinen kierros Varkaudessa. Aikuisten vastaava kolmiosainen kilpailusarja, Finlandia Cup, käynnistyi lauantaina Joensuussa. Pitkään loukkaantumisista kärsinyt Stella Lindgren on nyt vähitellen kuntoutumassa ja hän sijoittui siellä kolmanneksi normaalia painoluokkaansa raskaammassa sarjassa.


Elämänsä ensimmäisiin kisoihin osallistuva Mikko Etelä teki vakuuttavaa jälkeä, kolme ipponvoittoa ...


... ja tuloksena hopeaa sarjassa EP-26 kg


Uula Salminen tiukkana ja totisena tuomarikokelaana

Lisää kuvia ja juttua Loviisan tapahtumasta löydät Jokikokon Erkin sivuilta