Hontai Judon nuoret Ahvenanmaalla 2002

Toukokuun alkupuolella suuntasi Hontai Judon teiniryhmä kohti Ahvenanmaan kaunista saaristoa parin päivän rentoutumista ja kevyttä judoharjoittelua varten. Matkaan lähti yhteensä 22 aktiivijudokaa ja kolmen hengen tukipartio. Matka taittui Turusta pimenevän saaristomeren yli Långnäsiin, josta vielä oli tunnin ajomatka Hammarlandin pohjoissopukkaan, jonne saavuimme n. kl 02 yöllä. Majoittuminen vanhaan torppaan ja saunarakennukseen tehtiin pikavauhtia, ja niinpä porukka heräsi hyvin levänneenä jo ennen yhdeksää.

Aamiaisen jälkeen oli vuorossa tutustuminen pihapiiriin ja hieman myöhemmin patikkaretki kylän ympäri. Myöhäinen lounas tarjosi monelle uuden kokemuksen; kiinalaista ruokaa joka syötiin syömäpuikoilla. Puikkojen käyttö sujui yllättäen hyvin, eikä varalla olleita tavanomaisia aterimia tarvittu lainkaan!

Ruokalevon jälkeen pakkauduttiin autoihin Maarianhaminaan tutustumista sekä judoharjoituksia varten.
Harjoitukset pidettiin maakuntahallitusrakennuksen mäen alle rakennetussa väestösuojassa, jonne Ålands Judoklubb on joutunut evakkoon Urheilutalon remontin alta. Isäntäseuran opettajana toimiva Eva Fellman näytti muutamia heittokombinaatioita ja mattohyökkäyksiä erilaisten ukemileikkien lisäksi.

Eva, joka siviilissä toimii poliisina, on saanut nauttia opetusta sellaisilta kuuluisuuksilta kuin Umetsu-senseiltä ja Margot Sathaye'lta, joka viimeiset vuodet asui ja toimi judo-opettajana juuri Ahvenanmaalla. Eva kehui kovasti hontai'laisten taitoja ja hienoa käytöstä. No, olihan ryhmässämme peräti 9 ruskeata vyötä, joten pitäähän sen näkyä jossakin ;-) mutta silti tällainen on aina mukavaa kuultavaa !Näköaloja ihailtiin ja tietenkin otettiin lopuksi kuvia koko ryhmästä!

Illalla kalasteltiin, saunottiin ja viihdyttiin yhdessä. Perjantaina siivottiin hiukan pihapiiriä ja tehtiin polttopuita. Illalla oli vuorossa tutustumista Maarianhaminaan, judoharjoitus ja jälleen saunomista. Lauantaina kamppeiden pakkaus ja siivous, lisää tutustumista Maarianhaminaan ennen kuin oli aika ajaa autot laivalle määränpäänä Turku. Kotona oltiin iltakymmenen jälkeen.