Kaikilla perheenjäsenillä musta vyö judossa !!!

Hontai Judon Ry:n perustajien Staffan ja Satu Lindgrenin perheessä juhlittiin lauantaina 14.12.2002 kahta asiaa. Perheen kaksospojat Stefan ja Sixten saivat ylioppilaskirjoitukset kunnialla päätökseen ja valkolakit päähänsä. Lauantaina pojat suorittivat myös hyväksytysti liittograduoinnissa 1 dan vyöarvon !!!

Tämän graduoinnin jälkeen kaikilla Lindgrenin perheenjäsenillä Staffanilla, Sadulla, Stellalla, Stefanilla ja Sixtenillä on Judossa musta vyö !


Sixten, Stella, Staffan, Satu ja Stefan  (kuva Staffan Lindgren keväällä 2000)

Suomessa tämä perhe taitaa olla ainutlaatuinen judoperhe ! Jos joku tietää vastaavan judoperheen, niin ilmoitelkaa; olisi mukava tietää !

Kaikki me tiedämme, kuinka vaikeaa Suomessa on musta vyö saavuttaa. Tämä perhe on tehnyt pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä judon edistämiseksi kukin omalla sarallaan.

Staffan ja Satu perustivat oman judoseuran vuonna 1990. Syitä oman judoseuran perustamiseen Staffan kuvailee mm. näin: Tapasin Sadun tatamilla Helsingin Yliopiston judoseuran FinnDai'n harjoituksissa syksyllä 1976 Sadun alkeiskurssin puitteissa. Itselläni oli tällöin ruskea vyö ja olin aloittanut judon  PoJu'lla (Polyteknikkojen Judokerho) syksyllä 1966 Max Jensenin opissa. ...  ... Lasten varttuessa kouluikään tuli suunnistusharrastuksen lisäksi aika tutustuttaa lapset lähemmin myös judoon. Olisimme tietenkin itse voineet lähteä viemään lapsia johonkin muuhun seuraan, mutta ajatusmaailmamme ja mielikuvamme judon opettamisesta ei aivan vastannut sitä mitä näimme ympärillämme, joten hiljalleen syntyi ajatus aloittaa judotoiminta Puistolassa, keskellä Tapulin lähiötä. Saatuamme Judoliitolta lainaksi 9 tatamia pääsimme aloittamaan judotoiminnan tammikuussa 1990.

Nyt vuonna 2002 seura on kasvanut huomattavasti. Dojo sijaitsee Suutarilassa Helsingissä, tatamitilaa on noin 120 m2 ja harjoitusryhmiä muksuista aikuisiin. Keväällä  2000 Suomen Judoliitto valitsi Hontai Judon vuoden judoseuraksi.

Minä liityin seuraan vuonna -94 ja siitä saakka kontaktini tähän ainutlaatuisen perheeseen ovat olleet kiinteät. Staffanin ja Sadun tavassa johtaa seuraa minua on viehättänyt ennen kaikkea se, että toiminnan päämääränä on judon kasvatuksellinen näkökulma. Menestys kisoissa, mitalit ja "gloria" tulevat siinä sivussa, jos ovat tullakseen. Staffan on eräässä kirjoituksessaan sanonut mm. näin: Judokan kasvu valkovöisestä aloittelijasta kokeneeksi mustaksi vyöksi pitää sisällään ihmisen kasvun lapsesta vastuuntuntoiseksi aikuiseksi. Judon kautta saavutetut taidot edesauttavat hänen fyysistä ja henkistä hyvänoloa, mutta vielä tärkeämpää on häneen lähtemättömästi iskostunut yhteisen hyvän periaate, pyrkimys ottaa vastuuta paitsi itsestään myös muista, ja toimia yhteistä hyvää silmälläpitäen. Tämä on kasvamista ihmisenä.

Onnittelen Teitä vilpittömästi ja kiitän nöyrästi kaikista niistä vuosista, jotka olen saanut toimia Hontai Judossa niin oppilaana kuin opettajanakin ja toivon, että näitä vuosia tulee vielä paljon lisää. Jakamaanne yhteisen hyvän määrää, tuottamaanne iloa ja onnistumisen elämyksiä ei voi mittareilla mitata. Ne säilyvät niissä lukemattomissa sydämissä,  jotka ajattelevat Teitä lämmöllä ja kunnioituksella !

ONNEA KOKO PERHEELLE !

Erkki Jokikokko
aluepäällikkö

15.12.2002