Tiedote 9.2.1999

HONTAI JUDON NUORET TEHOKKAINA

Tampereelta 8 mitalia

Kevään kilpailukausi alkoi Tampereella, jossa järjestettyyn nuorten Andiamo Shiai-kilpailuun osallistui lähes 150 kokenutta judokaa. Hontai Judo osallistui 15 nuoren ryhmällä ja menestyi jälleen mainiosti, tuloksena 4 kultaa, 1 hopea ja 3 pronssisijaa.

Kultaa saivat tytöistä Julia Casagrande, joka voitti kaikki kolme otteluaan ipponin arvoisin suorituksin, ja Niina Ojala joka voitti molemmat vastustajansa tehokkailla kuristusotteilla! Heidi Sivinen sijoittui sarjassaan kolmanneksi.

Tero Malkki joutui urakoimaan oikein kunnolla ennen kuin sarjavoitto heltisi viiden otteluvoiton jälkeen, joista kaksi komeata ipponin arvoista suoritusta. Sarjaa ylempänä otti seurakaveri Daniel Karlberg niinikään sarjavoiton kukistettuaan molemmat vastustajansa tehokkailla ipponin arvoisilla heitoilla. Vielä C-poikiin kuuluva Uula Salminen otteli yhtä ikäluokkaa ylemmässä sarjassa ja joutui vasta finaaliottelussa poistumaan tatamilta hävinneenä. Näin Uulan oli tyytyminen hopeaan voitettuaan sitä ennen kolme ottelua. Semifinaalissa kaatui seurakaveri Riku Tamminen joka päätyi sarjassa pronssimitalille. Pronssimitalin sai kaulaansa myös Paolo Casagrande kahdella voitetulla ottelulla, josta toisessa vastustaja joutui antautumaan Paolon tehokkaaseen käsilukkoon.

Harjoituskilpailuissa Hakunilassa vilskettä

Sunnuntaina järjestettyihin nuorimpien ja vasta lyhyen aikaa judoa harrastaneiden harjoituskilpailuihin osallistui yli 150 innokasta 8 ja 13 vuoden väliltä olevaa valko- keltavöistä judokanalkua. Suurin osa näistä nuorista oli nyt ensimmäistä kertaa kokeilemassa miltä otteleminen tuntuu, ja innostus oli monta kertaa kovempaa luokkaa kuin taidot. Jokainen sai otella vähintään kaksi kertaa, ja sarjat jaettiin painon ja iän mukaan mahdollisimman tasaväkisiksi. Hontai Judon joukkue korjasi täälläkin 8 mitalia. Kultaa ottivat Sara Koskinen ja Pasi Sinivirta. Hopealle selvisi Jenni Ekholm ja pronssia saivat Miika Laitinen, Jaakko Toppari, Osmo Virta, Janne Mäki ja Antti Leppänen.