Hontai Judo ry
Staffan Lindgren
Tiedote
26.5.2005

Hontai Judo seuraleirillä ja Islannissa

Hontai Judo seuraleirillä tiivistä toimintaa

Helatorstai ja perjantai kuluivat Hontai Judon osalta seuran oman perinteisen kevätleirin merkeissä. Viikonloppuna oli vuorossa myös judon Pohjoismaiset Mestaruuskilpailut Islannin Reykjavikissä, johon osallistuneet kolme Hontai Judon nuorta kukin taisteli itselleen pronssimitalin.

Vihdissä pidetty seuraleiri alkoi torstaiaamulla Nummelassa pidetyllä judoharjoituksella, johon osallistui judokoita seuran kaikista ryhmistä, nuorimmista muksuista aina harmaahapsisiin vanhoihin vetäjiin. Tatamilla oli mukan n. 50 henkilöä ja kun reunalla oli vielä toistakymmentä huoltajaa, saatiin leirin kokonaisvahvuudeksi yli 60 henkilöä.

Harjoitusten jälkeen jatkui matka leiripaikalle, jossa ruokailun jälkeen alkoi toimintatäytteinen iltapäivä, jonka tavoitteena oli opettaa nuoret tuntemaan ja luottamaan toisiinsa erilaisten ryhmätehtävien avulla. Mukaan mahtui myös omien kykyjen testaamista mm. korikiipeilyn parissa. Rankan ohjelman sekä saunomisen ja uimisen uuvuttamille nuorille maistui uni jo melko varhain, joten aamulla oli porukka virkeänä jatkamaan toimintaa uusissa ryhmissä. Mukaan mahtui niin ensiaputehtäviä kuin myös akrobatiaa, mekaniikan soveltamista, rakentelutaitoja sekä päättelykyä vaativia tehtäviä. Kiinalaistyylisen puikoilla syödyn lounaan sekä loppusiivouksen jälkeen päättyi leiri perinteiseen aarteenmetsästykseen, jonka jälkeen autokaravaani täynnä tyytyväisiä leiriläisiä suuntasi kohti Helsinkiä.

Markus Laitinen rakentaa tornia tiukasti keskittyneenä

Islannin PM-kisoista kolme pronssia Hontai Judolle
Vuoden 2005 Judon Pohjoismaiset Metaruuskilpailut pidettiin tänä vuonna kaukaisessa Islannissa. Pitkä matka oli jonkin verran vähentänyt osallistumisintoa, ja niinpä nuorten kilpailuun osallistui Suomesta vain Hontai Judon kolme nuorta, jotka näin saivat taas uuden maan bongattua Hontai'laisten judovierailulistalle, joka koostuu nyt jo yli kahdestakymmenestä maasta.

Kisan aloittivat Pietro Casagrande ja Jaakko Toppari, jotka kilpailivat samassa B-nuorten -50 kg'n sarjassa. Molemmat selvittivät itsensä kahdella otteluvoitolla ulos alkulohkoistaan ykkösinä, mutta semifinaaleissa tuli harmittavat tappiot, joten molempien oli tyydyttävä pronssimitaliin. Saman kohtalon koki myös -73 kg'n sarjassa otellut Heikki Jussila, joka myös hävisi semifinaaliottelun saaden näin pronssimitalin.